Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΙΣΙΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΥΕΤΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! για να κρατήσουν τις καρέκλες τους (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ)
υποφέρουν κρατούμενοι και εργαζόμενοι, συνθλίβουν τα δικαιώματα και ανθρώπινες αξιοπρέπειες

ας απαντήσουν (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ) (εαν μπορούν) στα κάτωθι

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ τη πόλη απο όπου είναι και κάθεται ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ?

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΟΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ Α.Ε.Ι ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ?

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ-ΡΕΠΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ (ΘΥΡΩΡΟΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ?

Γιατί ο Αρχιφύλακας και ο πρόεδρος του σωματείου καλούν όλους τους νέους συναδέλφους στα γραφεία τους και...
λένε στους συναδέλους μας "ΨΗΦΙΣΤΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ". (λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα βγάλουν τους νέους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ και ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ
Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιός φταίει γι αυτό? Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).


Με αποφάση της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) οι εργαζόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε αντίθεση με την νομοθεσία περί ωραρίου εργασίας δουλεύουν μετά το νυκτερινό ωράριο (1 τα μεσάνυχτα με 7,30 το πρωί), έρχονται σε πρωινή βάρδια και δεν τους δίνεται ρεπό?


Όσον αφορά την διαψεύσεις που έκαναν ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της φυλακής Πατρών και ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ του σωματείου" στα άρθρα των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ με τίτλο "Παιχνίδια εξουσίας σε βάρος των κρατουμένων" και της εφημερίδας Η ΣΦΗΝΑ με τίτλο " Αποστολή στα Νταχάου της Πάτρας"

Λέει ο "πρόεδρος του σωματείου " (αυτός που παίρνει απο τον Διευθυντή, συνδικαλιστική άδεια Σαββάτο βράδυ και θέλει να γίνει ο νέος Αρχιφύλακας με τις νέες κρίσεις τέλος του μηνός) «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις φυλακές Πάτρας», τόνισε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής «όπως σε όλες τις φυλακές της χώρας, αλλά για αυτά δεν ευθύνεται ο διευθυντής των φυλακών, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: Συνδικαλιστική άδεια Σαββατόβραδο στις 12 τα μεσάνυχτα παίρνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου και είναι αυτοί που τα λένε. Πώς αλλιώς θα ευχαριστήσουν για τις "συνδικαλιστικές άδειες" τον Διευθυντή? (οι άδειες καταγράφονται στο βιβλίο υπηρεσίας)

Σχετικά με το νυχτερινό ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που καταγγέλλεται ως «μεσαιωνικό και απαράδεκτο», ο διευθυντής των φυλακών, Γ. Ζαρνομήτρος, δήλωσε ότι ισχύει εκεί ό,τι και σε όλες τις φυλακές της χώρας και ότι δεν είναι στο χέρι του να αλλάξει τον κανονισμό της φυλακής, που ισχύει για όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: Οσον αφορα το ωράριο σύμφωνα με το νόμο προυποθέτει συγκεκριμένες ώρες εργασίας, ΟΧΙ ΟΜΩΣ και την κατανομή τους. Στη Πάτρα προς ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (και αυτο συμβαίνει μόνο στη Πάτρα με απόφαση ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ) όταν σχολάμε απο τη βραδινή βάρδια στις 7,30 το πρωί και ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ να καθήσουμε 24 ώρες καλούμαστε να ξαναδουλέψουμε ΠΑΛΙ πρωί.

Για το όνομα του Θεού, φταίει ο Υπουργός? Γιατι δεν λένε ποιανού η υπογραφή είναι στην ημερήσια διαταγη του καταστήματος για το ωράριο? του Υπουργού?

4 φορές άλλαξαν το ωράριο εργασίας απο πέρσι με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού!!! τη στιγμή που είμαστε 3 και 4 εργαζόμενοι σε μια θέση που δικαιολογεί μόνο 1 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!!! (93 συνάδελφοι στους 110, υπογράψαν αίτημα να βελτιωθεί το ωράριο τον Μάρτιο αλλά ο πρόεδρος του σωματείου αρνιόταν να τις παραδώσει στον Διευθυντή - πως αλλιώς εξαγοράζετε η νέα θέση του για Αρχιφύλακας?)

Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος σκουπιδιών στα προαύλια των κρατουμένων?

"Καταπιέζονται τα δικαιώματα των αρουραίων, των κουνουπιών και των μυγών για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο αίμα των κρατουμένων?" Και το δικαίωμα της αξιοπρέπειας της διαβίωσης? Το δικαίωμα της υγείας? Το δικαίωμα να μην ζούν ανάμεσα σε σκουλήκια και ποντίκια? Το δικαίωμα της καθαριότητας? ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ "εμμέσως επιβεβαιώνται και απο την απάντηση του Υπουργείου" την οποία επισυνάπτουμε

Αλλά μην ξεχνάτε οτι ο φασισμός για να επικρατήσει στη Γερμανία χρειάστηκε το φόβο. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ" γι αυτούς ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ (είμαστε στην ίδια μοίρα, στην ίδια την γραμμή αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα) ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ, γιατί η ανθρωπιά δεν πρέπει να σταματάει έξω απο τα τείχη των φυλακών. Συγχωρήστε μας γιατί φοβόμαστε, αλλά και επειδη είναι η πρώτη φορά που πραγματικά γίνεται μια προσπάθεια απο δεσμοφύλακες και κρατούμενους να "ραγίσει" το γκέτο που είναι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ


http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_4520.html

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Από τις μεγαλύτερες σαπίλες είναι τα συγκεκριμένα άντρα. Αποδεικνύεται διαρκώς...

Pan είπε...

Καλημέρα.

Η παρένθεση της Θεσσαλονίκης τελείωσε.

Από αύριο ξεκινάω και πάλι με τα του πάρτι.

BUTTERFLY είπε...

Αμ τολμανε να απαντησουνε τα καθικια;;;
Τελικα τι εγινε με τις υπογραφες; Μαζευτηκαν πολλες; Σταλθηκαν στο Υπουργειο; Υπηρξε καποια αντιδραση;