Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Τι γίνεται στις φυλακές Θήβας;

Απίστευτες καταγγελίες των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές της Θήβας κάνουν την απόδραση του Παλαιοκώστα ένα χαριτωμένο συμβάν, το οποίο σκέπασε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα. Μερικά απ’ όσα καταγγέλλουν οι
κρατούμενες: Στο πλαίσιο του σωματικού ελέγχου τούς κάνουν «κολπική εξέταση» (φυσικά όχι από γυναικολόγο), τους δίνουν καθαρτικό και αν δεν κάνουν οκτώ κενώσεις επαναλαμβάνεται η… θεραπεία, ενώ η απομόνωση δίνει και παίρνει. Σε αυτό το κολαστήριο βρίσκονται περίπου 500 γυναίκες, ενώ ήδη απέστειλαν υπόμνημα στο Συνήγορο του Πολίτη.

5 σχόλια:

Despoina Chatzipavlidou είπε...

τα έχω διαβάσει και μου είναι δύσκολο να το πιστέψω. είναι αλήθεια ότι τις ρίχνουν στην απομόνωση, και τους δίνουν καθαρτικό για να βγάλουν τυχόν πρέζα που έχουν καταπιεί, και ότι υπάρχει κάμερα που τις κινηματογραφεί εν ώρα κένωσης και όλα αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν;

όταν θα πάμε στις φυλακές μια ερωτησούλα για το θέμα δεν θα έβλαπτε.

Pastaflora είπε...

@/desapoin3ison4: αν ισχύουν όλα αυτά, ζούμε σε πραγματικό Μεσαίωνα.

manetarius είπε...

Τι λες ρε;;;;;!!!

Sally Finkenstein είπε...

Nαι, ειδικά εμείς πρέπει να το ρωτήσουμε αυτό.
Ελπίζω να μην ισχύει...

κόκκινο μπαλόνι είπε...

παιδιά, ισχύουν. Τα κατήγγειλε και μία γιατρίνα. Ειδικά αυτό με το καθαρτικό είναι πάγια τακτική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο "πολιτισμένο" κόσμο. Μη νομίζουμε ότι έχουμε την αποκλειστικότητα.
Η δε κολποσκόπηση στην Ελλάδα γίνεται από τους δεσμοφύλακες και με εργαλεία που δεν αποστειρώνονται. Υπάρχουν σειρά εκθέσεων για αυτά και σορεία καταγγελειών.
Πρέπει να μιλήσουμε για αυτά και εδώ, το ξέχασα το Σάββατο, γιατί πρέπει να το αναδείξουμε.