Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Ο Συνήγορος του Πολίτη στις γυναικείες φυλακές.

Από το TVXS:
Μετά από επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές (στο άρθρο δεν διευκρινίζεται σε ποιες), ο Συνήγορος του Πολίτη κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, στο οποίο αναφέρεται στις καταγγελίες κρατουμένων για εξευτελιστικές συνθήκες έρευνας αλλά και διαβίωσης.

Αντιγράφω από το άρθρο:
Χωρίς να αρνείται την ανάγκη διενέργειας αυστηρών ελέγχων για την αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών, ο Συνήγορος του Πολίτη αξιολογεί τις πρακτικές αυτές, ιδίως εν όψει του γενικευμένου χαρακτήρα τους, ως σοβαρές προσβολές της αξιοπρέπειας των κρατουμένων. Πρακτικές, οι οποίες, όπως προειδοποιεί ο Γ. Καμίνης (Συνήγορος του Πολίτη) ίσως να οδηγήσουν σε νέες καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβιάσεις της απαγόρευσης της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης (άρθρο 3 Ευρ.Συμ. ΔτΑ).
(...)
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή εντόπισε προβλήματα τόσο στον τρόπο ελέγχου εισαγωγής απαγορευμένων ουσιών όσο και στα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται για τον σκοπό αυτό σε βάρος των κρατουμένων, λέγοντας ότι συνιστούν «ταπεινωτική μεταχείριση».

2 σχόλια:

Sally Finkenstein είπε...

Α, μάλιστα.
Το ερωτηματολόγιο της επόμενης επίσκεψης στις φυλακές Θήβας, θα βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα από τις ίδιες τις κρατούμενες.

Despoina Chatzipavlidou είπε...

ναι πρέπει να κινηθούμε έχουμε αργήσει...