Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ruins, ένα ντοκιμαντέρ για τις διώξεις των οροθετικών γυναικών

Ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα προβλήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα) και θα προβληθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη).
Ο λόγος για το "Ruins - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μίας διαπόμπευσης", το οποίο αφορά την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Μετά τις προβολές ακολουθούν συζητήσεις της σκηνοθέτιδας και των συντελεστών με το κοινό. Και οι δύο προβολές είναι δωρεάν.
Αναμένονται ανακοινώνεις για περισσότερες προβολές τις επόμενες μέρες στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, στην Αθήνα.
Βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ, εκτός της Ζωής Μαυρουδή, είναι επίσης η Irate Greek, το Omnia TV και το περιοδικό UNFOLLOW.
Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έγινε στο Μουσείο Μπενάκη με δωρεάν είσοδο. Τα έσοδα από τις προβολές θα δοθούν στην ομάδα νομικής υποστήριξης των γυναικών.
Μάλιστα, μόλις οι προβολές ολοκληρωθούν, το ντοκιμαντέρ θα ανέβει ολόκληρο στο διαδίκτυο.


H Ζωή Μαυρουδή μιλάει για το RUINS στην ΕΡΑ από Newscaster

Πηγή: http://news247.gr

1 σχόλιο:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Ενδιαφέρουσα είδηση και ευχαριστούμε που τη διαδίδετε. Θα το αναζητήσω στις προβολές του Μικρόκοσμου. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί.
Τα σέβη μου!