Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ξεblogάρισμα 10 χρόνια προσφοράς - Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2017

 .

To «Ξεblogάρισμα» για δέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο).
Στο bazaar θα βρείτε έργα τέχνης κρατουμένων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, σπιτικά λικέρ, τσίπουρα και ρακόμελα, βιολογικές μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά και κουλουράκια. Ακόμη, θα βρείτε πολλούς τίτλους βιβλίων, καθώς και ρούχα από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα διεξαχθεί και η λαχειοφόρος, η οποία εξασφαλίζει άμεσα πολλά δώρα - όπως διαμονή σε ξενοδοχεία, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες, χειροποίητα κοσμήματα, καλλυντικά κλπ.


Ωράριο Bazaar: Σάββατο 9/12 11-8μμ - Κυριακή 10/12 11-6μμ


Λίγα λόγια για το Ξεblogάρισμα

Το Ξεblogάρισμα ξεκίνησε, το 2007, από μία ομάδα bloggers ως εθελοντική και, σαφώς μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών ηλικίας 0 έως 3 ετών που ζουν μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θήβας, καθώς και των άπορων και ανήλικων κρατουμένων. Με το πέρασμα των χρόνων η ομάδα διευρύνθηκε και οι εθελοντές και υποστηρικτές της πολλαπλασιάστηκαν, μα παράλληλα αυξήθηκαν και οι ανάγκες μέσα στις φυλακές, εξαιτίας κυρίως της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, οπότε η ομάδα καλύπτει έκτακτες ανάγκες των φυλακών, αλλά και συνεργάζεται με άλλες ομάδες-πρωτοβουλίες αποσκοπώντας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
Η ομάδα του Ξεblogαρίσματος διοργανώνει δύο παζάρια το χρόνο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, οργανώνει αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύει ή αγοράζει, στηρίζει οικονομικά τις αποφυλακίσεις απόρων γυναικών, υποστηρίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως και τις εθελοντικές δράσεις μέσα στο κατάστημα κράτησης, και, σε συνεργασία πάντα με την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, υλοποιεί έργα για την καλυτέρευση της ζωής των κρατουμένων.


Ενδεικτικά, αναφέρονται, ο εξοπλισμός της αίθουσας εκδηλώσεων με ηχητική εγκατάσταση και κονσόλα φωτισμού (2011), η δημιουργία της παιδικής χαράς με την αγορά κι εγκατάσταση παιχνιδιών (τραμπάλα, τσουλήθρα κ.ά.) στον προαύλιο χώρο μετά από την κάλυψή του με πλάκες από καουτσούκ (2013-2014), η επίπλωση του παιδικού επισκεπτηρίου (2016), και η πιο πρόσφατη δράση η ζωγραφική του τοίχου της παιδικής χαράς σε συνεργασία με τους «Ζωγράφους σε Δράση για τα Παιδιά» (2017).

Περισσότερες πληροφορίες για το Ξεblogάρισμα και τη δράση του:

Blog: http://xeblogarisma.blogspot.gr
Facebook: https://www.facebook.com/xeblogarisma/
E-mail: xeblogarisma@gmail.com
1

1 σχόλιο:

Johnwilliam είπε...

Technologistan is the popoular and most trustworthy resource for technology, telecom, business and auto news in Pakistan