Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Μετά το παζάρι

Ένα ακόμη παζάρι μας τελείωσε, το μεγάλο παζάρι, αυτό των Χριστουγέννων, το οποίο για δεύτερη φορά φιλοξενήθηκε στον εναλλακτικό και ζεστό χώρο του Γη Κ44 στον Κεραμεικό. Η αγωνία μας για τον καιρό και την προσέλευση εύκολα αναιρέθηκε, αφού εν μέσω ανάστατου χειμώνα οι δυο μέρες του παζαριού ήταν γλυκειές, οπότε χαλαρώσαμε κι απολαύσαμε μαζί με τους επισκέπτες μας, τα απλωμένα αντικείμενα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, το γιουσουρούμ με χρηστικά πράγματα για το σπίτι, τα κοσμήματα, παλιά και καινούργια, τα χειροποίητα ημερολόγια και τα γούρια, τα μυρωδικά σαπουνάκια, που έκαναν θραύση, τα βιβλία-μας είπαν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια σε βιβλία, στην επιλογή των οποίων βοηθούσαν οι βιβλιόφιλοι της παρέας, και τα πολύ ωραία ρούχα που ταχτοποίησαν τα κορίτσια μας, τα παιδικά βιβλία και παιχνίδια και που τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία να πάνε και σε άλλα παιδιά, τα DVD, που δεν σταματάει ο κόσμος να ψάχνει...
Οι επισκέπτες δεν παρέλειψαν να φάνε κάτι γλυκό ή αλμυρό από το μπαρ, τις λιχουδιές που έφτιαξαν οι εθελοντές μας και να αγοράσουν λαχνό για να κερδίσουν κάποιο δώρο, ενώ ο ακούραστος Αποστόλης πρόσφερε σφηνάκια από τα πατροπαράδοτα λικεράκια και ρακόμελα, σήμα κατατεθέν στα παζάρια μας, αφήνοντας πίσω στο πόστο του το νεαρότερο μέλος της ομάδας μας. Επισκέπτες και υποστηρικτές κουβαλούσαν συνέχεια πράγματα είτε για τις φυλακές είτε προς πώληση. Οι εθελοντές στην ώρα τους και τα μέλη της ομάδας παρόντα στο στήσιμο και στο ξεστήσιμο-στα δύσκολα βρίσκονται πάντα εθελοντές…

Ο κόσμος με καλή διάθεση βοηθά όσο μπορεί, κι εμείς ανταποδίδουμε με τις χαμηλές τιμές, σημασία έχει να δίνεις και να παίρνεις, σε μια κοινωνία υπερκαταναλωτική να προτάσσεις την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, σημασία έχει να συμμετέχεις, να συμμετέχεις είναι σαν να προσφέρεις, να προσφέρεις είναι σαν να συμμετέχεις.

Στις 20/12 σε επίσκεψη στις φυλακές που διοργανώθηκε από το 6ο δημοτικό σχολείο Ν.Ηρακλείου δόθηκαν στα 17 παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί μαζί με τις μητέρες τους δωράκια που αγοράστηκαν από μέρος των χρημάτων που μαζέψαμε, μαζί με κάποια παιχνίδια που έφτασαν στα χέρια μας από το 1ο δημοτικό σχολείο Βριλησσίων.

Δεν ξέρουμε αν είναι αρκετά αυτά που δώσαμε για να ζεστάνουν λίγο το χαμόγελο των παιδιών που ζουν πίσω από τα κάγκελα, μέρες γιορτινές για όλους εμάς τους απέξω, έχουμε την πίστη όμως ότι η υποστήριξή μας θα είναι συνεχής, ανιδιοτελής και απρόσκοπτη. Στηριζόμαστε στη θέλησή μας, στις καλές σχέσεις με όσους έχουμε συνεργαστεί, όπως και με την κοινωνική υπηρεσία του σωφρονιστικού καταστήματος, και προπάντων σε όλους εσάς τους υποστηρικτές και εθελοντές που μας αγκαλιάζετε.

Ευχαριστούμε για την προσφορά σας και τη συμμετοχή σας!


Να έχετε όλοι Καλές γιορτές και μια ανέφελη και φωτεινή Καινούργια Χρονιά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: