Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

«Θέλω να ανοίξω τα φτερά μου και να πετάξω, όμως τα έχουν καρφώσει στο έδαφος», επαναλαμβάνει ο 24χρονος Βασίλης μέσα από το κελί του, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για χρήση και εμπόριο ναρκωτικών.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, όταν εκείνος ήταν 13 ετών, οι ισορροπίες του ανατράπηκαν. Κοντά στα 20 κύλησε στα ναρκωτικά. Έπειτα ήρθε το «χαρτί» για τον Στρατό και ο Βασίλης πέρασε τους πρώτους μήνες της θητείας του μεταξύ στρατιωτικού νοσοκομείου, Ψυχιατρείου και σκοπιάς. Γρήγορα συνελήφθη με χασίς και ναρκωτικά χάπια και οδηγήθηκε στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα.

Κατά την κράτησή του στη φυλακή, ο Βασίλης εντάχθηκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ. Δίπλα του στέκονταν μόνο κάποιοι συγγενείς και τα παιδιά με τα οποία μοιραζόταν το κελί.

Κατάφερε να καθαρίσει από τις ουσίες και γράφτηκε στο σχολείο των φυλακών. Δεν έχασε ούτε ένα μάθημα, παρακολουθούσε εντατικά και τα κατάφερε καλά.

Αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις και τα αποτελέσματα του 2007 τον έστειλαν στον παράδεισο: Τμήμα Λογιστικής στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας. Χαρές και πανηγύρια στη φυλακή: «Γεια σου Βασίλη, φοιτητή», του φώναζαν οι φίλοι του. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα έδειξε ενδιαφέρον, του έστειλαν το πρόγραμμα σπουδών, τα πρώτα βιβλία. Όμως, το όνειρο φρέναρε απότομα η δίκη σε πρώτο βαθμό στη Θεσσαλονίκη, οπότε ο Βασίλης μεταφέρθηκε στις Φυλακές Διαβατών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό- ούτε τον πρότερο έντιμο βίο του ούτε το γεγονός ότι ήταν χρήστης, κυρίως όμως την προσπάθεια που έκανε στη φυλακή και την εισαγωγή του στο ΤΕΙ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1400438

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΤΖΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ MAIL!


************************************************************************

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ


ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ

ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΤΗΛ.2105577155, FΑΧ 2105577146

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΘΗΒΑ

9 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ:
ΕΦΟΣΟΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν, έστειλα μειλ στον δημοσιογράφο και περιμένω απάντηση.
Θα σας κρατώ ενήμερους-ες.

Despoina Chatzipavlidou είπε...

μπράβο Athena για την ανάρτηση !!!

ATHENA είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΚΟΚΚΙΝΟΓΟΥΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΗΜΑΙΗΛ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡ (ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ) ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΕΓΩ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΚΙΝΩ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΑΛΛΟ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.

ΤΟΝΙΖΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΩ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΤΥΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑ ΜΑΛΑΚΗ Η ΣΚΛΗΡΗ, ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΕΜΩ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΜΠΥΡΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΓΛΥΤΩΣΩ.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ, ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΒΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ?
ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ Ο ΕΡΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑ 30ΤΟΣΑ ΤΟΥ?
(ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ)

ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ, ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ Μ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ, ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ)

ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ.

Talisker είπε...

Αν ποτε ευχαριστω το θεο για κατι
(γιατι και απο τα ευχαριστω μας σε Αυτον κρινεται και ο εγωισμος μας) ..δεν ειναι γιατι εχω οσα εχω...αλλα γιατι σαν παιδι και εφηβη
ειχα τη τυχη να μη μπλεξω

Τυχη ειναι και ισως θεια Προνοια!
Στη θεση του Βασιλη θα μπορουσε να βρεθει ο καθεις ετσι οπως ο καθεις ειναι εν δυναμη δολοφονος!

Και οπως ειπε η Αθηνα μεγαλωνουμε παιδια...


-η φραση απο μονη της τα λεει ολα κι οτι κι αν πω ειναι περιττο

Ειμαι κατα της ποινικοποιησης των ναρκωτικων

και ναι ειμαι πολυ παρα πολυ υπερ στη βοηθεια αυτων των ανθρωπων ππυ δε χρειαζονται φυλακιση αλλα περιθαλψη

σε ενα κρατος αναπηρο !

Theogr ο κηπουρός είπε...

Είναι τόσα τα παρανοϊκά στην χώρα μας, μια χώρα που επιτρέπει ακόμα την πώληση αλκοόλ και τσιγάρων σε ανήλικους ( ευτυχώς αυτό μάλλον θα αλλάξει από 1/1). Όχι ότι είμαι υπέρ αυτής της απαγόρευσης και δεν θα το αναλύσω εδώ. Και ένας που πουλάει αλκοόλ σε εμφανώς μεθυσμένους θα πρέπει να πηγαίνει με την λογική που διέπει την καταδίκη του Βασίλη αν αληθεύουν όλα αυτά στην φυλακή. Καλή εβδομάδα και θα τα πούμε.

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα!!!! δεν πρέπει να καταδικάζουμε κάποιον απλά και μόνο γιατί ακούσαμε την μία πλευρά.. όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις!!!!

περιμένω να διαβάσω και περισσότερες λεπτομέρειες...

manetarius είπε...

Καλημέρα Αθηνούλα!
Είμαι κάθετη σ' αυτό το θέμα! Δεν πιστεύω οτι παιδιά σαν τον Βασίλη θα πρέπει να τιμωρούνται αλλά αντίθετα να τα βοηθάει το κράτος και εμείς οι υπόλοιποι να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία, εφόσον βλέπουμε οτι πολλά από αυτά το επιθυμούν και το προσπαθούν. Αλλού είναι οι έμποροι που ψάχνουν τάχαμου οι σώφρονες δημόσιοι υπάλληλοι και δεν θα έπρεπε να ονομάζουν το κάθε παραστρατημένο παιδί "έμπορο" για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου οτι κάνουν καλά τη δουλειά τους και καθαρίζουν την κοινωνία... έλεος πια!

panoptis είπε...

εδώ είμαι.

αποδοκιμασία και έντονη παρουσία πρέπει να έχει η γραφή και η φωνή μας.

οπως μπορώ συμφωνώ και στηρίζω όποια ενέργεια μπορεί να κάνει κάτι.

ακόμη και ακραία.