Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εκθεση για τα "Χαρούμενα Παιδιά"

Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα
Μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, οργάνωση εθελοντών η οποία στα 78 χρόνια δράσης της έχει φιλοξενήσει 15.000 παιδιά με τη βοήθεια 3.000 εθελοντών.
Η Κατασκήνωση, κάθε καλοκαίρι, προσφέρει φιλοξενία και δημιουργικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από καταγωγή, εθνικότητα, θρήσκευμα, φύλο, ηλικία, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση.
Η κατασκήνωση οργανώνεται και λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές και δεν έχει κανέναν εργαζόμενο.
Για να γίνεται κάθε καλοκαίρι η κατασκήνωση μαζεύονται χρήματα από εκδηλώσεις που οργανώνουν οι εθελοντές και προσφορές σε χρήματα και υλικά που γίνονται προς την κατασκήνωση.
Τις άλλες εποχές οργανώνονται από τους εθελοντές εμψυχωτικές δημιουργικές απασχολήσεις και ψυχαγωγία για παιδιά ιδρυμάτων, σεισμοπαθών, προσφύγων ή παιδιά που ζουν σε υποβαθμισμένες ή απομακρυσμένες περιοχές.
Πέρα από την κατασκήνωση για τα παιδιά οργανώνονται παιδαγωγικά σεμινάρια εκπαίδευσης, λειτουργούν δημιουργικές ομάδες θεάτρου, περιοδικού, οργανώνονται ορειβασίες, εκδρομές και ανταλλαγές νέων για τους εθελοντές. Τέλος γίνονται εργασίες από τους εθελοντές για την βελτίωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της κατασκήνωσης.
Μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια συμμετέχοντας στην Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελευθερίας από την 1η Μαρτίου ως τις 10 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: