Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τρέχουμε 20.000 μέτρα στον Άγιο Κοσμά, για τα παιδιά στο δρόμο

Τρέχουμε 20.000 μέτρα στον Άγιο Κοσμά, για τα παιδιά στο δρόμο

Η φτώχεια και η ανέχεια χτυπάει όλη την κοινωνία, στις μέρες μας.
Μια ομάδα παιδιών όμως αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, γιατί αναγκάζονται να εργάζονται και να ζητιανεύουν στους δρόμους, χάνοντας το δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να παίζουν.
Η κοινωνική οργάνωση ΑΡΣΙΣ βρίσκεται συστηματικά κοντά στα παιδιά που εργάζονται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με στελέχη και εθελοντές της, για να τα ανακουφίσει και να τα βοηθήσει να απομακρυνθούν από την παραμέληση, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.
Τους τελευταίους μήνες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας καταγράφηκαν περισσότερα από 200 παιδιά που εργάζονταν ή επαιτούσαν, ενώ στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 400.

Στις 10 του Μάρτη, η Πρωτοβουλία "Τρέχοντας για τα Παιδιά στο Δρόμο" συμμετέχει για τρίτη φορά στον αγώνα δρόμου 20.000 μέτρων του Αγίου Κοσμά, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας και το περιοδικό Runner. Όπως κάθε φορά, αφιερώνουμε την προσπάθειά μας, στη συγκέντρωση χρημάτων για τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ στο δρόμο και την υποστήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην προσπάθειά μας, τρέχοντας ή υποστηρίζοντας κάποιο δρομέα, και δηλώνοντας συμμετοχή μέσα από το site μας www.running4children.org (συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα τις σελίδες ΔΡΟΜΕΙΣ ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ).
Η υποστήριξη των δρομέων που τρέχουν στον αγώνα, έστω και με ένα συμβολικό ποσό είναι κίνητρο για την προσπάθειά μας.

Διαδώστε την είδηση που έχουμε αναρτήσει και στο facebook:
http://www.facebook.com/events/104117863109893

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο
για να βρουν το δρόμο που πραγματικά δικαιούνται στη ζωή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: