Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς δημιουργικά εργαστήρια οι φυλακές Ελεώνα




Χτες ο Απόστολος, η Θεοφανώ και ο Κώστας  επισκέφθηκαν τις φυλακές Ελεώνα, μεταφέροντας προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης. Δυστυχώς, οι περικοπές στη χρηματοδότηση των φυλακών, αλλά και η οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα τόσο στις κρατούμενες όσο και στο προσωπικό του ΚΚΓΕΘ.

Συνοπτικά να πούμε ότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εργαστήρια στο χώρο των φυλακών, καθώς το κόστος της βενζίνης και των διοδίων λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους θέλουν να διδάξουν εθελοντικά. Επιπλέον η κα Πόπη η οποία είχε αναλάβει το εργαστήρι ζωγραφικής συνταξιοδοτήθηκε και πλέον αυτό το εξαιρετικό  εργαστήρι υπολειτουργεί. Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει κανείς τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης και τι σημαίνει οι γυναίκες αυτές να μην έχουν πλέον καμία δημιουργική διέξοδο, αλλά και μια πηγή εσόδων. Για το λόγο αυτό λοιπόν αν κάποιοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε εθελοντικά μαθήματα στις κρατούμενες ή γνωρίζετε κάποιον που θα ήθελε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Σε ό,τι αφορά τις οροθετικές γυναίκες, εξασφαλίστηκε η πλήρης ιατροφαρκευτική τους κάλυψη, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τακτοποιηθεί και το πρόβλημα του ζεστού νερού.
Τέλος, άμεση ανάγκη υπάρχει για χαρτί τουαλέτας και μωρομάντηλα, ενώ οι τηλεκάρτες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: