Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Με χαρά ανακοινώνουμε τις ημερομηνίες για το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ μας και εν αναμονή της αφίσας μας 🙂 🙂 🙂 μείνετε συντονισμένοι !!!!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεblogάρισμα - Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2024
To ξεblogάρισμα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του και πάλι στο χώρο της Οργάνωσης Γη Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι), στηρίζοντας τα παιδιά έως 3 ετών που ζουν έγκλειστα στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας μαζί με τις κρατούμενες μητέρες τους, τις ανήλικες και τις άπορες των φυλακών.
Στο παζάρι θα βρείτε χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, και άλλα σπιτικά προϊόντα, καθώς και πολλούς τίτλους βιβλίων, ρούχα από δεύτερο χέρι, είδη σπιτιού και διακόσμησης, παιχνίδια κοσμήματα και άλλα πολλά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Όπως κάθε φορά, παράλληλα θα διεξαχθεί η λαχειοφόρος, στην οποία κερδίζουν όλοι οι λαχνοί, με πολλά δώρα, όπως προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες, γεύματα σε restaurant, χειροποίητα κοσμήματα, καλλυντικά, βιβλία κ.ά..
Xeblogarisma:
Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα, αρχικά αποτελούμενη από bloggers, που εδώ και 17 χρόνια έχει συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας και συγκεκριμένα στην πτέρυγα των μωρομάνων (μητέρες κρατούμενες που ζουν μαζί με τα παιδιά τους, έως 3μιση ετών), αλλά και σε άλλες ευάλωτες ομάδες των φυλακών, όπως οι ανήλικες και οι άπορες κρατούμενες. Σημαντικά έργα υποδομής στις φυλακές που χρηματοδότησε και ολοκλήρωσε η ομάδα είναι: η δημιουργία της παιδικής χαράς με τα κατάλληλα παιχνίδια και τον ειδικό τάπητα, και τη ζωγραφική στον περίβολο χώρο, ο τεχνικός εξοπλισμός (φώτα και ηχητική εγκατάσταση) της αίθουσας εκδηλώσεων, η τραπεζαρία και το καθιστικό των ανήλικων κοριτσιών, η επίπλωση του παιδικού επισκεπτηρίου. Πρόσφατο έργο της ομάδας είναι η εγκατάσταση ενός γυμναστηρίου για τις ανήλικες Παράλληλα η ομάδα προβαίνει σε αγορές αναγκαίων ειδών όπως ηλεκτρικές συσκευές και είδη καθημερινής υγιεινής, υποστηρίζει εθελοντικές δράσεις εντός των φυλακών και ενημερώνει τον κόσμο σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και για το ίδιο το γεγονός του εγκλεισμού μικρών παιδιών στις φυλακές. Το ξεblogάρισμα κάθε χρόνο διοργανώνει δύο μπαζάρ, τα οποία αποτελούν και τη μοναδική πηγή εσόδων του.
Χριστουγεννιάτικο Bazaar Πληροφορίες:
Πολυχώρος Γη-Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι (Στάση Metro Κεραμεικός)
Ωράριο Bazaar: �Σάββατο 7/12: 11-8μμ �Κυριακή 8/12: 11-6μμ

Πληροφορίες για το ξεblogarisma και τις δράσεις του, την επικοινωνία με την ομάδα, καθώς και πώς μπορείτε να βοηθήσετε εδώ:
Email: xeblogarisma@gmail.com