Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ





"Οι κρατούμενοι σε 21 φυλακές όλης της χώρας έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου αποχή συσσιτίου και πρόκειται να προχωρήσουν σε απεργία πείνας μέσα στις επόμενες ημέρες, διεκδικώντας εφαρμογή και βελτίωση του σωφρονιστικού κώδικα και ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Υψώνοντας τη φωνή τους για πρώτη φορά με τόσο μαζικό, συγκροτημένο και αποφασιστικό τρόπο, δεν απευθύνονται μόνο στην ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης αλλά... και σε όλη την κοινωνία. Οφείλουμε να τους ακούσουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων οργανώνει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια με τους Γιάννη Αγγελάκα, Φοίβο Δεληβοριά, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Παύλο Παυλίδη and the b-movies, Ζορζ Πιλαλί, Μανώλη Φάμελο, Ελελεύ, Locomondo (unplugged), Μagic de Spell, Ρόδες και Flaco.
Από σήμερα Πέμπτη θα λειτουργεί στα Προπύλαια κέντρο ενημέρωσης για τον αγώνα των κρατουμένων, καθημερινά από τις 12 έως τις 8 μ.μ."

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944361139 Πάνος Λάμπρου, 6936514299 Ιωάννα Δρόσου


ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το ζήτημα των ελληνικών φυλακών «μεγάλο και οξύ θέμα» και την κατάσταση που επικρατεί εκεί «απαράδεκτη».

«Κύριο θέμα όλοι μας πρέπει να έχουμε τη ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν νέες φυλακές για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1407726&ct=1

2 σχόλια:

YanHasan είπε...

Νέες φυλακές για αν αποσυμφορηθεί η κατάσταση? Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην μπαίνουν φυλακή οι μικροπαραβάτες, ή εν πάσει περιπτώση να βγαίνουν γρηγορότερα?

BUTTERFLY είπε...

Τα περισσοτερα αιτηματα των φυλακισμενων ειναι λογικα και δικαια. Σε καποια δε συμφωνω, αλλα κατα βαση, εχουν δικιο! Ειναι ανθρωποι και αυτοι...