Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Ελαιώνας

Εγώ με το ποδόσφαιρο δεν ασχολούμαι. Μαθαίνω όμως τα βασικά. Είτε από τις ειδήσεις στην τηλεόραση, είτε από εφημερίδες, είτε από τις συζητήσεις των αγοριών στο σπίτι. Έμαθα λοιπόν πως θα κάνει γηπεδάρα ο Παναθηναϊκός στον Ελαιώνα (αλλά όχι και η ΑΕΚ όπως λένε τ' αγόρια) και πως τις εργασίες τις σταμάτησε το Σ.τ.Ε. Δεν ξέρω πολλά αλλά από τη στιγμή που άκουσα πως μέσα σ' αυτά μπλέκεται και ο Βωβός, μου μύρισε σκάνδαλο ολκής. Στο καπάκι μου έστειλε κι ένας φίλος αυτό το mail. Σας το παραδίδω να το διαβάσετε και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Φίλοι και φίλες
Επειδή ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα λασπολογούν κατά των κινημάτων των πολιτών στο θέμα του Ελαιώνα
Επειδή τα περισσότερα ΜΜΕ κάνουν το άσπρο μαύρο υπηρετώντας να ίδια συμφέροντα
...xρειάζεται όσο ποτέ η αλληλεγγύη των κινημάτων πόλης για να διαδοθεί η αλήθεια για την υπόθεση του Mall του Βωβού στον Ελαιώνα και της επαίσχυντης στήριξης του παρέχουν Κακλαμάνη και Σουφλιάς, στο περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρεί. Η στιγμή είναι κρίσιμη καθώς πιέζουν με πρωτοφανές θράσος το ΣτΕ που φαίνεται να έχει αποφασίσει την αναστολή των εργασιών μέχρι της εκδίκαση προσφυγής πολιτών. Για να μην έχουμε ένα νέο έγκλημα 100 φορές μεγαλύτερο από αυτό του κτήματος Θων...
Διαδώστε τις πληροφορίες από το blog του Ελαιώνα. Σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς συναδέλφους, παναθηναϊκούς, παντού!
Όσοι έχετε την δυνατότητα ανεβάστε σε site και blogs, σχετική δημοσίευση με link στο blog του Ελαιώνα. Αν θέλετε ανεβάστε και το συνημμένο μπάνερ.
Όσοι και όσες έχετε όποια επαφή με δημοσιογράφους πιέστε να βγει η αλήθεια.
Διαβάστε από το blog του Ελαιώνα τα τρέχοντα δημοσιεύματα
elaionas.wordpress.com Κάποια θέματα πρόσφατα και παλιότερα:

Kείμενο φίλων του Παναθηναϊκού
Ράλι αλληλο-αναιρούμενων ανακοινώσεων από την εταιρία Βωβού
Ο,τι σπέρνεις, αυτό θερίζεις
Πράγματι έπεσαν οι μάσκες κ. Κακλαμάνη!
Ο ακραίος πανικός του δημάρχου Ν. Κακλαμάνη
Η παρέμβαση του Ρήγα Αξελού στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης» H "Συμπαράταξη" για τον Ελαιώνα
Η οργή των παιδιών, καθρέφτης μιας ρημαγμένης κοινωνίας
Βοτανικός, Κράτος και Εθνικός Σχεδιασμός
Προσωρινή αναστολή των εργασιών στο εμπορικό κέντρο του Βωβού
Ο Δήμαρχος Αθηνάιων Ν. Κακλαμάνης έχασε την ψυχραιμία του
Ερώτηση στη Βουλή για τον Ελαιώνα
Θυμάται κανείς το ΘΩΝ;
Γαλαζοπράσινη συμφωνία για 69.000 τ.μ. μπετόν
Μια εικόνα 1000 λέξεις
Ως που θα φθάσει η αυθαιρεσία ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ και «προθύμων» στον ΕΛΑΙΩΝΑ;
Nέα αυθερεσία Κακλαμάνη στονΕλαιώνα
19 και 20 Μάη: Βιβλικό μποτολιάρισμα στον Ελαιώνα… σκηνές από τα προσεχώς!
Κατατέθηκε προσφυγή για τον Ελαιώνα
Και νέες παρανομίες του Βωβού στον Ελαιώνα με τις πλάτες της Πολεοδομίας
Οι 4 κραυγαλέες ανακρίβειες και οι 3 εκκωφαντικές σιωπές του Νικήτα Κακλαμάνη

elaionas.wordpress.com

7 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΝΤΑΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

kala to poso gelio exete den perigrafetai...
i sikofantia kai i parapliroforisi se olo tis to magaleio...
ma kala, den ntrepesai ka8olou?? 5 atoma eisaste opou exete ftiaksei 40 blogs o ka8enas sas kai parapliroforitai ton aplo kosmaki...alla to asteio pio einai ksereis?? oti akoma 130 malakes eisaste.. den pollaplasiazeste... tosh 8a parameinete giati me ta psemata ta asistola pou lete, kaneis den sas pisteuei kai oloi sas exoune parei xampari ti tsipraioi eisaste... to megalutero ergo ever exei lavei xwra stin a8hna mas kai eseis oi ka8usterhmenoi prospathite na to stereisetai apo tous a8inaious kai apo ton kosmo tou panathinaikou...alla ti na perimenes apo pikramenous kai kollhmenous aristerous...den koitate ta xalia sas lew egw pou o tsipras 8usaurizei stis plates sas, auto na psaksetai oloi sas dimosiografoi tou kwlou..

κόκκινο μπαλόνι είπε...

τέλεια!
Trolls και στο ξεμπλογκάρισμα!
Παίδες είμαστε μάλλον σημαντικό μπλογκ, άρχισαν και οι Ανωνυμοι!

Πράγματι, είμαστε πράκτορες του αναχρονισμού που δεν θέμε άλλο μπετό σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί αστικό πράσινο! Και κάνουμε με αυτό τον τρόπο πλάτες στον Τσίπρα!!!
Βέβαια, από την άλλη, ο Βωβός έχει τόσους πολλούς να του κάνουν πλάτη που μάλλον δεν του λείπουμε και πολύ!

Γήπεδο θέλετε, κάντε το. Πρέπει να κάνετε και Mall; Ή θα το κάνουμε πάλι σαν το κτήμα Θων, που στη μακέτα είχε όλο δέντρα και τελικά ο Βωβός φρόντισε να εξαφανιστούν ως δια μαγείας και στη θέση τους να εμφανιστούν εκτρώματα αισθητικής;
Βρε σα δε ντρέπονται, λέω γω! Που ούτε το θάρρος να εμφανίζονται επώνυμα δεν έχουν!

Adamantia είπε...

Γιατι ποτε αυτοι που βριζουν δεν εχουν ονομα?

Καλες Γιορτες παιδια με υγεια και αγαπη σε ολους!

Ανώνυμος είπε...

ama ksereis apla ellhnika kokkino mpalkoni kai mpeis ston kopo na diavaseis ti leei o nomos o opoios exei psifistei pro kaklamani, 8a katalavaines oti auta ta 2 pane mazi, eite to 8es eite oxi!!den eimai anonimos, xristos legomai!! Ekproswpo tin pleiopsifia twn filathlwn tou panathinaikou kai tous pollous talaipwrimenous athinaious polites pou menoun plhsion tou gipedou stin leof. Alexandras k plhsion tou mpazoskoupidotopou ston Elaiwna!!! Mas exete kourasei pragmatika, den to katalavainete? 8a er8ei to potami tis orghs mas kai 8a sas pniksei ... Ama zousate kai eseis tin xavra tou Elaiwna tha katalavainate alla apoti fainete paidia twn proastiwn eisaste san kai to afentiko sas ton Tsipra...Pote 8a katalavete oti anoikete sthn meionotita?
Katakrinetai tin dipli anaplash, tin stigmh pou o Elaiwnas einai olos tsimento, olos mpazoskoupido, plirws egkatalelimenos kai ksexasmenos apolous, gematos arrwsties kai troktika... Poia einai i logiki sas, mou eksigei kapoios??
Apantw egw gia sas..den iparxei logiki
Telos sto 8eatro tou PARALOGOU!!!
Telos sthn MIZERIA pou dimiourgeitai!!!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

@Χρήστος
Πρώτον ελληνικά γνωρίζω πολύ καλά και όπως βλέπεις τα χρησιμοποιώ και με ελληνικούς χαρακτήρες,οπότε μπορείς να διαπιστώσεις ότι γνωρίζω και ορθογραφία. Σημειωτέον, λέγομαι Κόκκινο ΜΠΑΛΟΝΙ και όχι μπαλκόνι. Τυπογραφικό λάθος φαντάζομαι!
Να ξεκαθαρίσω...δεν είπα ότι είναι παράνομο αυτό που ζητάει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Βωβός. Δεν είναι άλλωστε ο μόνος νόμος που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα!
Καταλαβαίνω να θέλει ο Παναθηναϊκός γήπεδο! Ας πούμε ότι καταλαβαίνω να θέλει να είναι μέσα στην Αθήνα! Αθηναϊκή ομάδα γαρ.
Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ή δεν είναι ιδιωτικών συμφερόντων; Εννοώ είναι δημόσια επιχείρηση; Πληρώνω φόρους για τον Παναθηναϊκό;
(Το ίδιο ισχύει για όλες τις ομάδες ε, μη νομίζεις ότι "γέρνω" φιλικά προς κάποια άλλη ομάδα σε αυτό το θέμα! Το ίδιο σκάνδαλο ήταν και αυτό που έγινε στο Καραισκάκη, τα ίδια έλεγα και τότε!). Στο κομμάτι που ανήκει στον Βωβό, ας κάνει το γήπεδο. Με τον συντελεστή δόμησης όμως που ισχύει και για όλους τους άλλους, όχι με τον υπερσυντελεστή που του έδωσαν (παράνομα κατά τη γνώμη μου, και είναι γνωστό ότι οι μεγαλύτερες παρανομίες γίνονται μέσω νόμων)
Ο υπόλοιπος Ελαιώνας είναι δημόσιος! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! Συμφωνείς;

1ον. Εκτός ότι διαφωνώ να πωλείται δημόσιος χώρος, φαντάζεσαι πως νιώθω όταν αυτός παραχωρείται σε ιδιώτη, ειδικά σε μια πλούσια Π.Α.Ε.!

2ον. Γιατί δεν αγοράζει η Π.Α.Ε δύο οικοδομικά τετράγωνα κάπου στην Αθήνα, να απαλλοτριώσει και τις ιδιοκτησίες και να χτίσει ότι άλλο θέλει; Αν είχες μία εταιρία εσύ και ήθελες ιδιόκτητο κτίριο, αυτό δεν θα έκανες; Και δεν θα ακολουθούσες και τον Συντελεστή Δόμησης που ισχύει εκεί;

3ον. Άντε και σου παραχώρησε το κράτος, ο Δήμος, όποιος θες έξτρα γη! Ας πούμε ότι γίνεται γιατί θα απαλλοτριωθεί το γήπεδο της Αλεξάνδρας. Γήπεδο δε θες για τον ερασιτέχνη; Κάντο! Γιατί θα πρέπει να ζητήσεις να σου φτιάξουν και νόμο που θα σε καλύπτει, εσένα και τον εργολάβο βεβαίως, για να φτιάξεις και ολόκληρο εμπορικό κέντρο; Πλάκα μας κάνεις; Δε λέω για ένα καφέ και μια μπουτίκ, μιλάμε για μεγαθήριο.

4ον. Φτιάξε γήπεδο σε παραχωρηθέν οικόπεδο από το κράτος, άντε φτιάξτο! Αλλά τότε καθάρισε τη χάβρα στον Ελαιώνα, φύτεψε δέντρα, φτιάξε δημόσιο πράσινο. Ακόμα και στην αντιπαροχή 40% παίρνουν οι οικοπεδούχοι. Εδώ τίποτα;

5ον. Δες τι λέει και ο Ροΐδης για την προσφυή δε: …Ως προς την κατασκευή του γηπέδου επισημαίνει ότι ” έχουμε καταθέσει προσφυγή, αλλά για την οικονομική πλευρά της σύμβασης του νέου γηπέδου. Διότι αυτό δεν κατασκευάζεται με δαπάνες της ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά αντίθετα πληρώνεται από τον αθηναϊκό λαό. Και μάλιστα με τη σύμβαση του κ. Κακλαμάνη πληρώνεται πάνω από 65 εκατ. ευρώ ακριβότερα από ό,τι είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί επί δημαρχίας Ντ. Μπακογιάννη - Θ. Μπεχράκη με την ΠΑΕ ΠΑΟ. Τα αρχικά 82 εκατ ευρώ, που θα μαζί με τους τόκους χρηματοδότησης έφταναν στα 125, έγιναν από τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη 192,5 εκατ. ευρώ”.
Θέλετε λοιπόν να πληρώσω και από πάνω! Α μένω στο κέντρο της Αθήνας!

6ον. Εγώ δεν επικαλούμαι ότι εκπροσωπώ κάποιον, την άποψη μου λέω! Και φυσικά και πιστεύω ότι λέω το σωστό, γιατί πάντα αυτό συμβαίνει με την άποψη του καθενός μας.
Εσύ πάλι επικαλείσαι μια πλειοψηφία. Οκ! Τι να πω; Κάτι θα ξέρεις. Να σου θυμίσω όμως ότι τα ίδια μας λέγανε και για το κτήμα Θων, εκεί κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού! Και τώρα οι κάτοικοι σιχτιρίζουν...
Και δεν κατάλαβα βρε Χρήστο, πρέπει να έχω αφεντικό τον Τσίπρα για να λέω την άποψη αυτή; Τι ολοκληρωτισμός είναι αυτός; Μήπως λοιπόν και εσύ τα παίρνεις από τον Βγενόπουλο, τον Βαρδινογιάννη και τον Βωβό; Το λέω, γιατί ταυτίζεται η άποψη σου με τη δική τους! Σύμφωνα με τη λογική σου, κάπως έτσι δεν πάει;
Πάντως και εσείς με έχετε κουράσει, μη νομίζεις! Απλά εγώ δεν χάνω την ψυχραιμία μου, κι ας χάνω κάτι για το οποίο τόσα χρόνια πληρώνω φόρους και θα ήθελα κάποια στιγμή να το χαρούν τα παιδιά μου, πράσινο και δημόσιο. Εσύ γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου για κάτι που δεν έχεις να κερδίσεις; (υλικά εννοώ εκτός αν είσαι μεγαλομέτοχος του Βγενόπουλου, του Βαρδινογιάννη ή του Βωβού).
Καταλαβαίνω την αγάπη που μπορεί να έχεις στον Παναθηναϊκό ως ιδέα, ως ομάδα! Αλλά ο τρόπος που μιλάς ξεπερνά και την ομάδα και την ιδέα! Πάει στην Π.Α.Ε.
Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη μου, και δεν υποστηρίζω ότι είναι η άποψη ούτε καν των υπολοίπων που συμμετέχουν σε αυτό το μπλογκ!
Σεβάσου λοιπόν τους υπόλοιπους!
Και κομμένες οι απειλές για ποτάμια οργής που θα μας πνίξουν, γιατί οι καιροί είναι ύποπτοι και δεν μ' αρέσουν οι απειλές!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Σου εύχομαι ότι καλύτερο αυτές τις άγιες ημέρες, σε σένα και στους αναγνώστες σου.

Σε έχω σε ψηφοφορία.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com