Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

για την προώθηση του bazaar



Το xeblogarisma.blogspot.com * σας καλεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Στο 2ο Χριστουγεννιάτικο bazaar/party για τα παιδιά έως 3 ετών,

που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού).

___________________________________________________________

“Σήμερα 15 αθώες ψυχές ζουν στον Κορυδαλλό μαζί με τις έγκλειστες μητέρες τους. «Εμένα ποιος είναι ο μπαμπάς μου; Εγώ δεν έχω μπαμπά;».

Μια ανδρική φιγούρα εμφανίζεται. «Μπαμπά», φωνάζει το παιδάκι.

Ο άνδρας ξέρει πως δεν επιτρέπεται ν’ απαντήσει.

Σιωπηλός, γυρίζει το κλειδί στη σιδερένια πόρτα και κλειδώνει μέσα τη μητέρα με το μωρό της. Το παιδί προσπαθεί να ανοίξει.

- «Γιατί δεν ανοίγει η πόρτα, μαμά;».- «Είναι η ώρα που κοιμόμαστε. Γι’ αυτό κλείνουν οι πόρτες. Για να είναι ο καθένας στη φωλίτσα του».Ο διάλογος είναι πραγματικός.

Όταν το παιδί μεγαλώσει, θα καταλάβει πως η «φωλίτσα» ήταν φυλακή και ο «μπαμπάς»… δεσμοφύλακας.”

____________________________________________________________

Στο Χριστουγεννιάτικο bazaar θα διατίθενται προς πώληση αντικείμενα τέχνης, έργα φυλακισμένων γυναικών, βιβλία, ρούχα, δίσκοι και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες όπως πάνες, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και παιχνίδια, βιβλία (ειδικά ξενόγλωσσα), περιοδικά, τηλεκάρτες κ.ά.

Ημερομηνία: 28/11/2009

Τόπος: Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο

Πρόγραμμα: 12-8 μ.μ. bazaar

5.30 μ.μ. παράσταση Καραγκιόζη του

Ιάσωνα Μελισσηνού

10.30 μ.μ. Ινδική μουσική με τους ΙΧΩΡ (15e με ποτό)

00.30 π.μ. party

για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή: http://xeblogarisma.blogspot.com

*Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 2 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στις φυλακές και διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και χρειάζεται η υποστήριξη όλων .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ !

9 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Παιδιά μου,πως θα μπορούσα να στείλω κάτι με το ταχυδρομείο;
Να είστε καλά.

busy bee είπε...

Παιδιά έκανα σχετική αναδημοσίευση, που μπορείτε να δείτε εδώ:http://manosbee.blogspot.com/2009/11/blog-post_3357.html

Παραμένω πάντα στην διάθεση σας, για οτιδήποτε σχετικό.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

χαρη είπε...

Καλή επιτυχία εύχομαι. Προς το παρόν έβαλα κι εγώ την ανακοίνωση.

http://www.simiomatariotexnon.gr/

(προσωπικά γνώρισα τις φυλακές θηβών από την περίπτωση τής Κατερίνας Γκουλιώνη, και θα επανέλθω, νομίζω σύντομα)

Squeaky είπε...

@ Busebee και Χάρη, σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας!

@ Γιαγιάκα, στο πρώτο-πρώτο πόστ του blog, αυτό που λέει "με μια ματιά", έχει λίνκ με την διεύθυνση αποστολής δεμάτων! :)

Nobilis είπε...

Καμαρώνουμε για την προσπάθειά σας. Αναρτήθηκε στο Χαμομηλάκι

Συγχαρητήρια !!

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιές ξένες γλώσσες χρειάζονται βιβλία?

Despoina Chatzipavlidou είπε...

χρειάζονται βιβλία από όλες τις γλώσσες. στις φυλακές βρίσκονται αφρικάνες, ασιάτισες, ανατολικοευρωπαίες ...

YanHasan είπε...

Πιο συγκεκριμένα, στα Ελληνικά, Αλβανικά, Ρουμάνικα, Βουλγάρικα, Αγγλικά, Ρώσικα, Αραβικά

Ανώνυμος είπε...

Έναρξη νέου Προγράμματος με Τίτλο: «Μεγαλώνοντας ένα Παιδί μέσα από τα Κάγκελα της Φυλακής»
Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, ως υπεύθυνος Συντονιστικός Φορέας, ανακοινώνει την υλοποίηση του διετούς διάρκειας Ευρωπαϊκού Προγράμματος DAPHNE ΙΙΙ «Μεγαλώνοντας ένα Παιδί μέσα από τα Κάγκελα της Φυλακής» το οποίο στοχεύει να συμβάλλει:

* στην υποστήριξη των φυλακισμένων μητέρων ως προς τη διαχείριση των προσωπικών τους εμπειριών βίας,
* στην ενίσχυση των γονικών τους δεξιοτήτων και των οικογενειακών δεσμών μεταξύ των φυλακισμένων μητέρων και των παιδιών τους
* στην παροχή στήριξης στα παιδιά των φυλακισμένων γονέων
* στη χαρτογράφηση του πληθυσμού των κρατούμενων μητέρων όσον αφορά τα δημογραφικά τους χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες, τα παιδιά τους και οι οικογένειές τους, αλλά και εκτίμηση της ποιότητας του συναισθηματικού δεσμού και της ψυχικής υγείας τόσο των κρατούμενων μητέρων όσο και των παιδιών τους.

Ο εγκλεισμός του γονιού, και ιδιαίτερα της μητέρας, σε συνδυασμό με την ύπαρξη παραγόντων κινδύνου, όπως ιστορικού κακοποίησης, προβλημάτων υγείας και ψυχικής υγείας, ουσιοεξάρτησης, κλπ, έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών. Ο εγκλεισμός αυτός καθ’ αυτός επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις γονεϊκές δεξιότητες των φυλακισμένων μητέρων και τους οικογενειακούς δεσμούς με τα παιδιά τους.
Φυλακισμένες μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα από τα κάγκελα της φυλακής… παιδιά που ζουν, μεγαλώνουν και παίζουν μέσα στα κελιά… παιδιά που μεγαλώνουν μακριά από την έγκλειστη μητέρα τους… πού βρίσκονται; πού μένουν και με ποιον; έχουν επαφή με την μητέρα τους; πώς διαχειρίζονται τις συγκρούσεις, την ντροπή ή τις ενοχές που μπορεί να νιώθουν;
Οι δράσεις του προγράμματος στις οποίες θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 290 φυλακισμένες μητέρες και 120 παιδιά φυλακισμένων γονέων σε τρεις χώρες των Βαλκανίων (Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία), θα περιλαμβάνουν: Ομάδες Στήριξης των Κρατούμενων Μητέρων και των Παιδιών τους, δράσεις για την Οικοδόμηση και την Ενίσχυση των Οικογενειακών Δεσμών, σεμινάρια εκπαίδευσης του επιστημονικού προσωπικού αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης του διοικητικού προσωπικού των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα και Κορυδαλλού.

Πηγή: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κέντρο για τη Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών (Δ/ντης: Γ. Νικολαΐδης)