Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Απ΄τη φυλακή σε Α.Ε.Ι.!

Aναδημοσιεύουμε από το blog των φυλακών Ελεώνα:
Η αγωνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια δεν επικρατούσε αυτές τις ημέρες μόνο ανάμεσα στις οικογένειες ,που τα παιδιά τους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά  και στην φυλακή μας 
Οπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη  ανάρτησή  μας  η κρατουμένη μας Μ.Θ. είχε δώσει τον δικό της αγώνα για την πραγματοποίηση του ονείρου της.
Την συνέχιση των σπουδών της έστω και μέσα απ'τα κάγκελα της φυλακής.
Και τα κατάφερε!

Είναι πια μια φοιτήτρια της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών 
του Πανεπιστήμιου Αιγαίου!!
Από τότε που δειλά-δειλά μας εξέφρασε το όνειρό της όλοι μαζί ,προσωπικό και κρατούμενες σταθήκαμε πλάι της .
Ο στόχος της Μ. είχε γίνει πια στοίχημα και για μας.!
Της διαθέσαμε χώρο για να διαβάζει, μειώσαμε τις ώρες εργασίας της,ώστε να μην χάνει  τις ευεργετικές ημέρες ποινής  και την εντάξαμε στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας του Σ.Δ.Ε.
Το Συμβούλιο της Φυλακής της χορήγησε εκπαιδευτική άδεια και συμμετείχε κανονικά στις εξετάσεις ,μα με αστυνομική συνοδεία και χειροπέδες, γεγονός όμως που δεν στάθηκε ικανό να την σταματήσει.
Ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί απ' το κελί στα αμφιθέατρα και  το παράδειγμα της  ν' ακολουθήσουν κι άλλοι νεαροί  κρατούμενοι ,που ίσως μια άτυχη στιγμή στην ζωή τους ή μια λανθασμένη επιλογή τους διέκοψε το όνειρο.
 Υπερήφανοι πιά και για το δικό μας "παιδί" 
της εκφράζουμε μέσα απ' την καρδιά μας 
 τα θερμά μας συγχαρητήρια!

  Η Διευθύντρια 
και το προσωπικό 
του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.

1 σχόλιο:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τι υπέροχη ελπιδοφόρα ανάρτηση..χάρηκα σαν να είναι η δική μου κόρη.Φαντάσου τι διαφορετική θα ήταν η κοινωνία αμς αν οι υπάλληλοι τέτοιων ιδρυμάτων έκαναν τη πραγματική δουλειά που όφειλαν να κάνουν.