Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΑΣ.

.

Η Ομάδα Xeblogarisma καλεί: 

* θεατρικές ομάδες (θέατρο ενηλίκων, παιδικό θέατρο) ομάδες χορού, μουσικά σχήματα κ.α, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θήβας.

* επίσης, καλλιτέχνες (ηθοποιούς, εικαστικούς, χορευτές κ.α), γυμναστές και οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη που θέλει και μπορεί να οργανώσει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης των γυναικών.

Η ανάγκη ψυχαγωγίας και απασχόλησης μέσα στη φυλακή δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά μέσο ψυχικής επιβίωσης και επαφής με την κοινωνία, όπως και ανάπτυξης δεξιοτήτων που ίσως χρησιμεύσουν αργότερα στην επανένταξη. Ειδικά για τα παιδιά (0-3 ετών), που μεγαλώνουν με τις κρατούμενες μαμάδες τους, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης, λόγω του ότι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που στερείται ερεθισμάτων. Μια παιδική παράσταση, ένα θεατρικό παιχνίδι ή οποιαδήποτε δημιουργική δραστηριότητα, μπορεί να μην αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα αλλά έχει σίγουρα σημαντική θετική επίδραση. 

Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Το Xeblogarisma καλύπτει τα μεταφορικά έξοδα για τη Θήβα και τα απαραίτητα υλικά για δραστηριότητες.

Θα χαρούμε να λάβουμε τις προτάσεις σας στο xeblogarisma@gmail.com

(Το Xeblogarisma είναι μια ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιείται εδώ και 7 χρόνια, στηρίζοντας τα παιδιά έως 3 ετών και τις φυλακισμένες μητέρες τους καθώς και τις άπορες και τις ανήλικες που κρατούνται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Επίσης στην παρούσα δραματική συγκυρία του προσφυγικού ζητήματος είμαστε παρόντες με αλληλέγγυες δράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://xeblogarisma.blogspot.gr/, https://www.facebook.com/xeblogarisma?ref=hl)

Δεν υπάρχουν σχόλια: