Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αχ, αυτά τα Πασχαλινά Παζάρια του Ξεblogαρίσματος !!!

.
Αχ, αυτά τα Πασχαλινά Παζάρια του Ξεblogαρίσματος.... Στην ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας και σ' ένα απ' τα ωραιότερα κτίριά της - στο Θησείο, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που μάς φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια, τα παζάρια μας είναι σαν καλωσόρισμα στην ίδια την Άνοιξη! Έτσι καταλαβαίνουμε τις γιορτές, εμείς οι εθελοντές του Ξεblogαρίσματος -με τη ζεστασιά του χώρου τα Χριστούγεννα και τη δροσιά του κήπου το Πάσχα!






Και φέτος, η κατάσταση ήταν ίδια και καλύτερη. Και πάλι οι μέρες ηλιόλουστες και λαμπερές, με τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους του Θησείου και να γεμίζει το χώρο κατά κύματα. Μουσική γλυκειά απ’ το ραδιόφωνο, βιβλία, παιχνίδια, ρούχα και κοσμήματα, χειροποίητα γλυκά και ηδύποτα, σαπούνια και βιολογικά ροφήματα, λαμπάδες και διακοσμητικά όλων των ειδών και η λαχειοφόρος να μοιράζει δώρα σε κάθε της κλήρο! Το όμορφο ισόγειο γέμισε κόσμο που ξεφύλλιζε βιβλία, δοκίμαζε κοσμήματα, φλέρταρε με τα πολλά και καλά CD μουσικής και τα DVD με εκλεκτές ταινίες και ψώνιζε λαμπάδες, γλυκά και ρακόμελα. Στο μπαρ νόστιμα αλμυρά και γλυκά εδέσματα σερβίρονταν με χαμόγελο.






Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή, τα πράγματα εξελίχτηκαν ακόμα καλύτερα, γιατί μπήκε στο πλάνο ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πασχαλινών παζαριών μας: ο κήπος! Οι «Υφάντρες των Παραμυθιών» μοιράστηκαν λαϊκά παραμύθια μαζί μας, ενώ λίγο μετά οι παραδοσιακές μουσικές των "Rondinendas Errantes" πλημμύρισαν γλυκά το χώρο. Τα παιδιά και οι γονείς τους ζωγράφισαν στο εικαστικό εργαστήρι που έστησε η Άννα Λιόλιου μέσα στο πράσινο, ακούγοντας τραγούδια, μύθους και ποιήματα κάτω απ' τα δέντρα. Υπάρχει πιο όμορφη εικόνα απ' αυτή;






Μέσα, το ίδιο χαρούμενο πλήθος, με ανθρώπους που σπεύδουν κάθε φορά να συνδράμουν με τον οβολό τους κι ένα ζεστό χαμόγελο στην προσπάθεια -ακόμα και την τελευταία στιγμή, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο απ’ το φορτωμένο τους πρόγραμμα. Όπως η υπέροχη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Ηράκλειο, που μάς έφτασε φορτωμένη με κούτα γεμάτη καλούδια που μάζεψαν οι μαθητές της για τις φυλακισμένες. Αυτοί οι όμορφοι άνθρωποι, η προσφορά και το χαμόγελό τους, είναι το μόνο -αλλά τόσο μεγάλο- κέρδος μας απ' αυτή την προσπάθεια. Μαζί με την ανακούφισή μας για το κάθε μικρό ή μεγάλο που μπορούμε όλοι μαζί να προσφέρουμε στις φυλακισμένες γυναίκες, άπορες και ανήλικες, στα παιδιά τους μέσα στη φυλακή, στην οικογένεια προσφύγων που στηρίζουμε και σε όποιον άλλο μπορούμε να βοηθήσουμε.




Για άλλη μια φορά, και μέσα από την καρδιά μας, ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που ήρθε, καθώς και όλους τους εθελοντές και εθελόντριές μας για την προσφορά σε χρόνο και είδη προς πώληση, καθώς και σε φαγώσιμα και ποτά για το μπαρ!




 


Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσα έντυπα μάς στήριξαν με δημοσιεύσεις τους, αλλά και στις δύο ραδιοφωνικές εκπομπές του «105.5 στο κόκκινο» (Πολιτιστικό Ημερολόγιο & Allegro μα με τρόπο) για τη συνέντευξη και την ενημέρωση σχετικά με το bazaar μας!

Μάς περιμένει πολλή δουλειά... Ο σχεδιασμός και η επίπλωση του καθιστικού των ανήλικων κρατουμένων, η ψυχολογική υποστήριξη των φυλακισμένων μητέρων και των παιδιών που ζουν μαζί τους από ειδικό ψυχολόγο, εκδηλώσεις που έχουμε σκεφτεί, αλλά και η πάγια «υποχρέωσή» μας να καλύπτουμε ανάγκες των φυλακών, όποτε μας ζητηθεί. Θα σάς κρατάμε ενήμερους από το blog και τη σελίδα μας στο facebook.

Καλή αντάμωση!!!
.