Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

το Πασχαλινό Παζάρι 2020 αναβλήθηκε αλλά…

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  4-5/4/2020 θα διοργανωνόταν το Πασχαλινό μας Παζάρι, το 13ο, όπως τα είχαμε υπολογίσει και προγραμματίσει, όπως είχαμε ξεκινήσει να οργανωνόμαστε, μόνο που αλλιώς τα περιμέναμε κι αλλιώς ήρθαν τα πράγματα. Αυτό που βιώνουμε όλοι μας και μια ολόκληρη ανθρωπότητα είναι πρωτόγνωρο και ιστορικά μοναδικό: είναι εξαπλωμένο παντού, δεν είναι στην πέρα γειτονιά, δεν είναι μακριά μας, στην Κίνα μόνο, δεν είναι κάτι που μπορείς να το προσπεράσεις κοιτώντας τη δουλίτσα σου και την οικογένειά σου, μας αφορά όλους, κι αυτό είναι και συγκλονιστικό και τρομακτικό συνάμα. Αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και μια ευκαιρία, να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας, να αγκαλιάσουμε την ευθύνη, να ανακαλύψουμε τα αποθέματα αγάπης, να σφίξουμε τις αλυσίδες ανθρωπιάς, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να αντισταθούμε σε ό,τι μας ισοπεδώνει, να ξαναβρούμε τον κοινό νου, να αλλάξουμε συνήθειες, να ενδιαφερθούμε για πράγματα που μέχρι τώρα δεν μας απασχολούσαν. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία το στραπάτσο θα είναι μεγαλύτερο και διαρκέστερο. Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία, θα δοκιμαστούν οδυνηρά οι πλέον αδύναμοι και τα μέτρα στήριξης θα αφορούν τους πλέον δυνατούς. Σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον θα αναδειχτούν οι συνθήκες που θα το υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο.

Δεν καταφέραμε να στείλουμε τα πράγματα που μαζεύτηκαν το από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας και τα οποία θα παραδίδαμε σε συνδυασμό με την επίσκεψη της ομάδας στις φυλακές, η οποία εντέλει δεν μας επιτράπηκε. 
Παρόλα αυτά στείλαμε στο κατάστημε κράτησης του Ελαιώνα πάρα πολλά ζεστά μπουφάν και ρούχα τα οποία μαζέψαμε μετά από κάλεσμα μέσα σε ένα απόγευμα του Γενάρη, ήταν συγκινητική η ανταπόκριση όλως των φίλων. Επίσης διαθέσαμε τα 400 ευρώ που μαζεύτηκαν από τη λαχειοφόρο για να αγοραστούν βρεφικά γάλατα και φάρμακα σε προσφυγική δομή στη Λέσβο.

Η ομάδα παραμένει ενεργή και θα φροντίσει να συνδεθεί με άλλες ομάδες που στηρίζουν φυλακισμένους/ες, πρόσφυγες και μετανάστες. 
Ζητήσαμε πρόσφατη ενημέρωση από το κατάστημα κράτησης του Ελαιώνα Θήβας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί δεδομένων των δύσκολων συνθηκών και είμαστε σε επικοινωνία και με το κατάστημα κράτησης γυναικών του Κορυδαλλού. Θα σας κρατούμε ενήμερους για τις δράσεις της ομάδας. Κι ελπίζουμε να σας έχουμε στο πλάι μας ξανά στο επόμενο παζάρι μας. 

Να είστε καλά, να φροντίζετε τους εαυτούς σας και τους άλλους...Η αλληλεγγύη θα κερδίσει, αν μην τι άλλο.


Στη φωτογραφία οι 4 κούτες με παιχνίδια που μας έστειλαν πολύ έγκαιρα για το Πασχαλινό Παζάρι μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά, Ρεθύμνου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: