Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ.


ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Εμείς οι κρατούμενοι στα κολαστήρια που κατ’ ευφημισμό καλούνται φυλακές του ελληνικού κράτους, κουρασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις όλων των υπουργών δικαιοσύνης τα τελευταία 10 χρόνια, για καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης και βελτίωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, αποφασίσαμε να κινηθούμε δυναμικά, ώστε να απαιτήσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.
ΖΗΤΑΜΕ

1. Κατάργηση των πειθαρχικών ποινών. Τροποποίηση των άρθρων του Σωφρονιστικού Κώδικα 68, 69, 70, 71. Σε κάθε περίπτωση οι πειθαρχικές ποινές να εξαλείφονται μετά την έκτισή τους, να μην υπολογίζονται αθροιστικά και να μην λαμβάνονται υπόψη για τις άδειες, την εργασία, την εκπαίδευση και την υφ’ όρους απόλυση μετά τη λήξη τους.


2. Να μειωθεί το όριο έκτισης της ποινής για την υφ’ όρων απόλυση, από τα 3/5 στα 3/7. Να καταργηθεί άμεσα η αντισυνταγματική διάταξη που επαύξησε στα 4/5 το όριο, για τα αδικήματα περί ναρκωτικών.


3. Εφάπαξ μείωση κατά 3 έτη όλων των ποινών, για να διευκολυνθεί υφ’ όρων απόλυση και η αποσυμφόρηση των φυλακών. Όχι στις νέες πανοπτικές φυλακές, που χτίζονται απομονωμένες μακριά από τον ιστό από της πόλης.


4. Κατάργηση των φυλακών ανηλίκων. Καθιέρωση ανοιχτών δομών φροντίδας και προστασίας των εφήβων και των νέων.


5. Μείωση της «οροφής» των 25 ετών συνεχούς κράτησης. Μείωση του ελάχιστου ορίου έκτισης για την υφ’ όρων απόλυση στην περίπτωση των ισοβίων στα 12 χρόνια από τα 16 που είναι σήμερα, σε εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες.


6. Να εφαρμοστεί αυτόματα χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, η χορήγηση αδειών, αναστολών και λοιπών ευεργετημάτων με μόνο κριτήριο τις προϋποθέσεις του νόμου, με μείωση των ελάχιστων ορίων έκτισης ποινής για την ενεργοποίησή τους. Να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών σε 60 μέρες για όσους δικαιούνται πενθήμερες και σε 96 μέρες για τους δικαιούμενους οχταήμερες.


7. Να σταματήσει η κατάχρηση του μέτρου της προφυλάκισης και να μειωθεί το όριο στους 12 μήνες.


8. Είναι γνωστή την τελευταία 8ετία, η υστερία των παραδικαστικών κυκλωμάτων, που οδήγησε σε εκδικητικά εξοντωτικές ποινές. Ζητάμε ανάλογες ποινές και ευρεία εφαρμογή του μέτρου αναστολής και υφ’ όρων απόλυσης.


9. Πλήρης, μόνιμη και 24ωρη ιατρική κάλυψη και σεβασμός στους ασθενείς. Δημιουργία και βελτίωση επαρκών χώρων υγιεινής (λουτρά και τουαλέτες). Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, με πρόβλεψη πτερύγων για τις γυναίκες και τους ανήλικους, που τώρα δεν υπάρχουν. Άμεση μεταφορά των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία, με ασθενοφόρα και όχι σε κλούβες δεμένοι πισθάγκωνα.


10. Να παρέχεται το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, στη φοίτηση, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα επαγγελματικά εργαστήρια και στη συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα, σε όλους τους κρατούμενους αναλογικά και χωρίς καμία διάκριση. Να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες, σε όλους τους κρατούμενους, που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για σπουδές εκτός φυλακών και για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης. Ουσιαστική επέκταση των θεραπευτικών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές.


11. Κατάργηση του άβατου των φυλακών. Ελεύθερη πρόσβαση των: κοινωνικών και πολιτικών φορέων, Δικηγορικών Συλλόγων, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΕΙΝΑΠ, οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ΜΚΟ και διεθνών οργανισμούς. Ελεύθερη διακίνηση πολιτικών και επιμορφωτικών εντύπων, χωρίς καμία εξαίρεση.


12. Θέσπιση εναλλακτικών μορφών κράτησης, διεύρυνση των αγροτικών φυλακών και εφαρμογή του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης καθώς και του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας.


13. Διεύρυνση του θεσμού του ελεύθερου επισκεπτηρίου σε ανθρώπινες συνθήκες με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των κρατούμενων και των επισκεπτών. Ιδιαίτερος κλειστός χώρος για τη συνεύρεση με τον /την σύντροφό μας.

14. Εργασία και πρόσβαση σε δημιουργικές δραστηριότητες για όλους και όλες. Ευεργετικός υπολογισμός των ημερών απασχόλησης στην ποινή.


15. Δικαίωμα επιλογής έκτισης της ποινής στη χώρα καταγωγής για τους αλλοδαπούς κρατούμενους αν και εφόσον αυτοί το επιθυμούν.


16. Εξανθρωπισμός των συνθηκών μεταγωγών με τη βελτίωση των χώρων στα απαράδεκτα μεταφορικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. Πρόβλεψη τακτικότερων σταθμεύσεων, βελτίωση των χώρων κράτησης στα άθλια «Μεταγωγών» και ταχύτερη προώθησή μας στις φυλακές.


Αιτήματα γυναικών κρατουμένων στον Ελαιώνα Θηβών

Με αφορμή τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης εντός του καταστήματος αλλά και της αντιμετώπισής μας από το σύνολο των υπηρεσιών του Υπ. Δικαιοσύνης, πιο συγκεκριμένα:


Ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Λιγοστά, έως ανύπαρκτα υλικά καθαριότητας (χωρίς δικαίωμα προσωπικής αγοράς).


Ανύπαρκτοι κανόνες υγιεινής (έλλειψη ζεστού νερού).


Ανύπαρκτη κοινωνική υπηρεσία και πρόνοια.


Απαράδεκτη τροφοδοσία λόγω έλλειψης υλικών.


Άγνωστη λέξη η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.


Ρατσιστική αντιμετώπιση των κρατουμένων σε θέματα αδειών και αναστολών.
Άνιση αντιμετώπιση υπολογισμού ποινών για την αναστολή ανάλογα με τα αδικήματα (2/5, 3/5, κ.λπ.).


Η μεγάλη αργοπορία στον προσδιορισμό της εκδίκασης των αδικημάτων και ειδικότερα στην εκδίκαση των εφετείων.


Η ιδιαίτερη σκληρότητα των ανθρώπων που μας δικάζουν, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που τους έχουν γίνει.


Η ανύπαρκτη δεύτερη ευκαιρία που όλοι περιμένουμε και που πολλοί από μας δικαιούνται, αλλά ποτέ δε μας δίνεται.



Αποφασίσαμε να απέχουμε από το συσσίτιο της φυλακής από τις 03/11/2008 έως ότου ληφθούν ανάλογα μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω.
Ελπίζουμε στην κατανόηση σας.


ΑΠΟ http://kratoumenoi.ath.cx/node/297


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ-ΜΠΑΖΑΡ...



14 σχόλια:

Despoina Chatzipavlidou είπε...

καλημέρα

θα πρέπει να δίνουμε αυτά τα κείμενα στον κόσμο που θα έρθει στο bazaar/party προς ενημέρωση

tsioubiou είπε...

Ναι πρέπει στο bazaar να γίνετε και κάποιου είδους ενημέρωση.

ATHENA είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΑ!
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ? ΔΥΣΤΥΧΩς Ο ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ...

"ζαχαρούλα.." είπε...

δεν με βρίσκουν σύμφωνη πολλά από αυτά!!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

ΟΥΠΠΠΠΠΠΣΣΣΣΣ...

Σε ανακάλυψα (σιγά την ανακάλυψη...) κι εδώ "μικρέ" μου...

Λοιπόν, το θέμα που θίγεις είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ... Δεν εύκολη και η ανάλυσή του...

Εδώ μόνο μπορούμε να καταγράψουμε την ευαισθησία μας και τον προβληματισμό μας...

Ας μη το συνεχίσω. Καταλαβαίνεις ότι σε τέτοιου είδους θέματα θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός και άκρως δημοσιογραφικός...

Σε φιλώ.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

sweet rose είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ..ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ???ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
...ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

υπάρχει μία βασική διαφορά... πολλοί από αυτούς που είναι εκεί μέσα, έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα!!! και πολλοί από αυτούς και φόνο... ας μην το ξεχνάμε αυτό όταν θυμομαστε τις ευαισθησίες μας....

συμμερίζομαι τον πόνο τους, τις συνθήκες.. αλλά δεν μπορώ να δεχτώ όλα όσα θέλουν .....

δεν είμαι αντίθετη στην δεύτερη ευκαιρία αλλά όχι σε όλους!!!!!!!!!!!!

Lucha Libre είπε...

Για τη φίλη Ζαχαρούλα -αλλά και όποιον άλλο αναγνώστη έχει τις ίδιες επιφυλάξεις:
Ας πούμε ότι δεχόμαστε τον εγκλεισμό στις φυλακές ως σωφρονιστικό-τιμωρητικό μέτρο αντιμετώπισης των παραβατών των νόμων, πράγμα που από μόνο του είναι τεράστια κουβέντα και όχι του παρόντος.
Τι λέει ο νόμος;
Λέει: ποινή είναι η στέρηση της ελευθερίας για ένα Χ διάστημα. Και μόνο. Τίποτα άλλο. Ούτε βασανιστήρια, ούτε προσβολή της προσωπικότητας, ούτε φρικτές συνθήκες, ούτε εγκατάλειψη. Η ποινή με δυο λόγια δε θα έπρεπε να είναι μορφή εκδίκησης.
Με το να στερείς από έναν άνθρωπο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την τροφή, τη θέρμανση, τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω επισκέψεων, τη μόρφωση ή επιμόρφωση, και πάνω απ΄όλα την αξιοπρέπεια, δεν τον σωφρονίζεις. Ούτε καν τον τιμωρείς. Τον εκδικείσαι, κι υπάρχει τεράστια απόσταση από το σωφρονισμό ως την εκδίκηση. Και -ως κοινωνία- την απάντηση θα την εισπράξεις ευθύς μόλις αποφυλακιστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων είναι νέοι άνθρωποι. Τα χρόνια στη φυλακή δεν τους βοηθούν σε τίποτα, κακά τα ψέματα, όσο πιο πολύ μείνουν μέσα τόσο πιο πολύ θα απορροφηθούν από τη ζωή της φυλακής και της παραβατικότητας. Αν σκεφτείς τώρα πώς μοιράζονται τα χρόνια των ποινών στα δικαστήρια -σα στραγάλια-, ιδιαίτερα στους χρήστες ουσιών και τους μετανάστες που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία των κρατουμένων, βλέπεις πως δεν είναι καθόλου παράλογο το αίτημα της μείωσης ή του συμψηφισμού.

Τι θα πει "δεύτερη ευκαιρία, αλλά όχι σε όλους" ;
Ναι, δεν είναι άγγελοι οι κρατούμενοι. Κάποιοι έχουν διαπράξει βαριά εγκλήματα.
Σχετικά με το αν δικαιούνται όλοι ή όχι τη δεύτερη ευκαιρία ρωτάω:
Τι προτιμάμε; Να μετατρέπονται σε καμμένα χαρτιά ΟΛΟΙ οι κρατούμενοι μην τυχόν και κάποιος αμετανόητος πετάξει την ευκαιρία που του δόθηκε;
Η έννοια της ισότητας είναι ακριβώς αυτή: Και ο φονιάς έχει δικαιώματα, όσο κι αν μας αποτροπιάζει η πράξη του, κι η αντίληψη αυτή είναι θεμελιώδης για κάθε "ευνομούμενη πολιτεία". Και για κάθε αλληλέγγυα κοινωνία.

Και βέβαια κρίνουμε ένα σύστημα θεσμικό, ένα κράτος ή και έναν άνθρωπο στην τελική, όχι μόνο από το πώς αντιμετωπίζει τους δυνατούς ή τους νομοταγείς, αλλά κυρίως από το πώς αντιμετωπίζει τους παρίες.

Θέλω να γράψω χιλιάδες πράγματα αλλά θα μείνω σ΄αυτά προς το παρόν.
Μεγάλη συζήτηση...

"ζαχαρούλα.." είπε...

incontinentia .. αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά , αν και δεν με ξέρεις!!!

δεν θα μπω στην διαδικασία περαιτέρω διαλόγου, καθώς οι απόψεις μας διαφέρουν.. την άποψη μου την είπα συνοπτικά.. επειδή όπως είπες είναι μεγάλη συζήτηση.. δεν θέλω να την κάνω!!

Έχω τις απόψεις μου, έχω τις ευαισθησίες μου.. είμαι αυτή που είμαι και δεν θα απολογηθώ!!

Συνειδητά έχω επιλέξει να μην είμαι φονιάς, ναρκομανής, κλέφτης, ή οτιδήποτε άλλο!!!!!!

Squeaky είπε...

Ζαχαρούλα, ούτε εγώ σε ξέρω και το ίντερνετ και τα μπλόγκς -ευτυχώς- είναι ένας τρόπος να επικοινωνούμε, να γνωριζόμαστε και να ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας.
Κανείς δε χρειάζεται να απολογείται για όσα πιστεύει! Εννοείται αυτό!
Εμένα με κάλυψε η Incontinentia παραπάνω. Θέλω μόνο να επισημάνω πως, το ότι κάποιοι άνθρωποι έγιναν κλέφτες, ναρκομανείς ή ακόμα και φονιάδες, δεν συνδέεται πάντα και μόνο με τις προσωπικές επιλογές τους.
Η "παραβατικότητα" εν γένει, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις οικονομικές, μορφωτικές ή κοινωνικές συνθήκες της ζωής των ανθρώπων.
Επίσης, τις συνέπειες της παραβατικότητας δεν τις υφίστανται με τον ίδιο τρόπο οι διαφορετικές κοινωνικές τάξεις.
Ούφ! ΄Οντως είναι τεράστια η συζήτηση και δύσκολο να γίνει από τον περιορισμένο χώρο των σχολίων! Ελπίζω να βρεθούμε στο μπαζάρ και να τα πούμε καλύτερα από κοντά!

ATHENA είπε...

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥς ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ;)

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ Η ΙΝΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕ Ο ΤΡΙΠ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑ
ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΕΝΩ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ -ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΕΣ- ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ...

ΤΟ ΙΔΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ 30ΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...)

"ζαχαρούλα.." είπε...

δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τα "βάζετε" μαζί μου... δεν είναι κακό να διαφωνούμε!!!!

είπα ότι σε κάποια συμφωνώ , σε κάποια διαφωνώ...

για να απαντήσω στο τελευταίο σχόλιο, εγώ αναφέρθηκα γενικά χωρίς να ονοματίζω.. δεν κάνω μεμονωμένο διάλογο!!!! λέω την άποψη μου...

αν σε αυτό το blog όλοι πρέπει να συμφωνούμε, τότε κακώς επέλεξα να απαντήσω στο post!! όταν πρωτομπήκα εδώ, βρήκα μία ζεστή παρέα... έτσι συμμετείχα και στην εκστρατεία για τις φυλακές της Θήβας!!

Λυπάμαι, αν η άποψη μου , δυσαρέστησε κάποιους... δεν θα ξανασυμβεί!
καλό βράδυ σε όλους!

ΥΓ: θα παρακαλούσα αυτή η "αντιπαράθεση" να σταματήσει εδώ!!!

Lucha Libre είπε...

Ίσως αν είχα προσθέσει τη λέξη "φιλικά" στο τέλος του σχολίου μου να ήταν πιο ξεκάθαρος ο τόνος μου. Σε καμιά περίπτωση δεν χαλάμε τις καρδιές μας λόγω διαφορετικών απόψεων, πόσο μάλλον εδώ μέσα που γίνεται μια κοινή προσπάθεια!
:-)
Ζαχαρούλα δεν υπάρχει λόγος να μην εκθέτουμε τις απόψεις μας. Καιρός είναι ν΄ανοίξουμε με ψυχραιμία τέτοια ζητήματα. Δεν σχηματίζω άποψη για έναν άνθρωπο με βάση δυο λόγια που έγραψε κάπου. Από τη μεριά μου θα ήθελα να συνεχιστεί ο διάλογος και να ακούσω και τα αντίθετα επιχειρήματα, δικά σου ή κάποιου άλλου.
Με ψυχραιμία, ξαναλέω.
Και φιλικά.

ATHENA είπε...

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ "ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕΣ!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΣΟΥ!

ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ :))