Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

πάρτυ μέσα στις στάχτες;


Όλοι μας αναρωτιόμαστε αν είναι η σωστή στιγμή να κάνουμε τώρα το πάρτυ/bazaar, αν χρειάζεται να το αναβάλουμε λόγω των γεγονότων και για να δείξουμε έτσι υποστήριξη σε αυτούς που είναι στους δρόμους.
Δεν σιωπούμε. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν κάνει στο δικό τους blog σχετικές αναρτήσεις.
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι δεν υπάρχει ένας και μόνο τρόπος αντίδρασης σε αυτά που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Μπορούμε να συμβαδίζουμε με ότι συμβαίνει χωρίς να χάνουμε την προσωπικότητά μας. Επειδή αυτό κάνει ο διπλανός μου δεν σημαίνει ότι κι εγώ πρέπει να κάνω το ίδιο. Ούτε θα πω σε σένα που διαφωνείς να κάνεις αυτό που προτείνω εγώ.
Είναι υγιές να γίνει αύριο η εκδήλωση στην Αγορά της Κυψέλης, ακόμα περισσότερο γιατί αυτή αφορά τους τρόπους που το κράτος μας σωφρονίζει... στρεφόμαστε στους τιμωρημένους και σε αυτούς που η κοινωνία μας, απομονώνει... αντιδράμε στον τρόπο που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά που ζουν στις φυλακές... καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην φυλακή - δεν είναι φυσικά αυτοί που τα εγκλήματά τους στρέφοντε εναντίον όλων μας, αυτοί πάντα αθωώνοντε -, βλέπουμε ότι μέλλον για κάποιον που αποφυλακίζεται δεν υπάρχει - κάποιοι από εμάς ίσως και να ταυτιζόμαστε με αυτό το μη-μέλλον...
Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή είναι ακόμα πιο σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του ξεblogαρίσματος. Και αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους και εμείς και πολλοί άλλοι, αντιδράμε. Είναι άλλο όμως αντιδράω και άλλο κρύβομαι μέσα στον όχλο. Για εμένα κάθε ατομική η συλλογική - μέσα στην μικρή ομάδα - προσπάθεια είναι σημαντική.

17 σχόλια:

ATHENA είπε...

RESPECT!

ΕΜΠΑΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

ΚΙ ΕΓΩ

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ SMS

ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΚΥΡΙΑΚΗ 14

XEBLOGARISMA PARTY BAZAAR

ΑΠΟ ΤΙΣ 16:00 ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

"Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή είναι ακόμα πιο σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του ξεblogαρίσματος. Και αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους και εμείς και πολλοί άλλοι, αντιδράμε. Είναι άλλο όμως αντιδράω και άλλο κρύβομαι μέσα στον όχλο. Για εμένα κάθε ατομική η συλλογική - μέσα στην μικρή ομάδα - προσπάθεια είναι σημαντική".

Συμφωνώ...

Την καλημέρα μου.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

dyosmaraki είπε...

"Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι δεν υπάρχει ένας και μόνο τρόπος αντίδρασης σε αυτά που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Μπορούμε να συμβαδίζουμε με ότι συμβαίνει χωρίς να χάνουμε την προσωπικότητά μας"

Συμφωνώ!

Aνεμος είπε...

όλοι μαζί παιδιά

Sidepap21 είπε...

Λόγοι σοβαροί ...
παρά τη θέλησή μου ...
με κρατάνε μακρυά δυστυχώς ενώ
το είχα προγραμματίσει να παρευρεθώ ...
Εύχομαι καλή επιτυχία στο Party
και στο Bazaar
Αν και νοερά θα βρίσκομαι εκεί !!!
Ελπίζω νά 'μαι στην επόμενη συνάντηση ...

Ανώνυμος είπε...

tha ithela na sas doso pragmata gia tis filakes. Ginetai? pos?
pos ginetai i dianomi otan ta paralavoun i filakes?

Ρόη είπε...

Ναι, έχω κι εγώ αυτή την απορία όσον αφορά στην παραλαβή από τους φύλακες. Δηλαδή τα παιδιά που αναλαμβάνουν να παραδώσουν τα πράγματα πηγαίνουν ως την πύλη, παραδίδουν και φεύγουν; Τα προσφερόμενα είδη τα ανοίγουν οι φύλακες εν παρουσία των φυλακισμένων γυναικών; ή ...;(γιατί αυτό θεωρώ ότι είναι το πρέπον).
Επίσης, όσον αφορά στις συγκεκριμένες φυλακές, της Θήβας, γιατί αριθμό "ενοίκων" πρόκειται;
Ευχαριστώ

Ρόη είπε...

Dear alex, μπορείς να κάνεις ό,τι μου πρότειναν τα παιδιά να κάνω και το έκανα. Μπορείς να τα στείλεις μέσω πρακτορείου μεταφορών. Είναι αρκετά οικονομικό και, ίσως, το οικονομικότερο μέσον. Για περισσότερες πληροφορίες δοκίμασε να γράψεις στον Πανόπτη.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Δεν ξέρω τί έγινε Μαρία με το bazaar.

Θα ήθελα να μάθω.

Είχα αναρτήσεις και διαφημιστικό και καλό θα ήταν να ενημερωθώ.

Ακόμη, εάν υπάρχει δυνατότητα αυτά τα μωρά να βοηθηθούν, λόγω εορτών, λίγο παραπάνω με το να ανακοινώσουμε κάποια δ/νση που μπορούν στελνουν τη βοηθειά τους οι αναγνώστες μας...

Καλή εβδομάδα.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

ATHENA είπε...

1. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ Η ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤAG PAPEL ΕΠΕ

17 ΧΛΜ. Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

15351 ΠΑΛΛΗΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ 210-6033351-2
ΓΙΑ ΘΗΒΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!

2. TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗς ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩς ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΓΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ...

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΜΠΛΟΓΚ Ο ΚΑΔΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!

Despoina Chatzipavlidou είπε...

να συμπληρώσω την athena ότι υπάρχει προσωπική επαφή με τις κοινωνικούς λειτουργούς. κάθε φορά περνάμε οι ίδιοι τις πόρτες της φυλακής, είμαστε μπροστά στην παραλαβή και μετά περνάμε στα γραφεία λοπου συζητάμε για τις ανάγκες που υπάρχουν και καθώς και για διάφορες ιδέες που έχουμε...

Ρόη είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩς ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΓΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ...

Εύχομαι πραγματικά να μην συμβαίνει ούτε στο ελάχιστο κάτι τέτοιο.
Εγώ προσωπικά, ούτε πλούσια είμαι ούτε εισοδηματίας και επισήμως ούτε καν δουλεύω, αλλά ό,τι έτοιμασα για τη Θήβα, είναι όλα άψογα, πεντακάθαρα,χωρίς τρύπες, γαριάσματα, σκισίματα κ.λπ. Εν ολίγεις, σε κατάσταση που μόνο προσβολή και ντροπή δε θα νιώσει όποιος τα πάρει. Θα ήθελα λοιπον ούτε ένα πανάκι να μην καταλήξει κάπου αλλού...
Αυτό όμως που κάπου διάβασα πριν, περί καταγραφής των πραγμάτων πριν την παράδοση είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, φαντάζομαι.

Despoina Chatzipavlidou είπε...

Ροή, μάλλον κανείς μας δεν είναι πλούσιος, κανείς μας δεν θέλει να καταλήξουν αλλού αυτά που στέλνουμε.
ζούμε όμως σε μια χώρα κλεψιάς... τουλάχιστον ευχόμαστε ότι αυτοί που ίσως κάτι κλέψουν θα το έχουν ανάγκη... και μάλλον έτσι θα είναι... αυτοί που έχουν κλέβουν άλλα :)
σε μια επόμενη συνάντηση έλα να γνωριστούμε, τουλάχιστον να μην αμφιβάλεις για εμάς :)

Ρόη είπε...

Για εσάς δεν αμφιβάλω διόλου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Αλλά τα άτομα που θα ξεπακετάρουν τα καλούδια.
Ναι, θα έρθω με την πρώτη ευκαιρία, έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Ρόη είπε...

Υ.Γ. διαβάζοντας ένα σχετικό post στον Κάδο, σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, κάθε φορά που έχουμε κάτι να στείλουμε θα πρέπει το δέμα/τσάντα κ.λπ να συνοδεύεται κι από μια λίστα με το τι και πόσο/α περιέχει το εν λόγω δέμα.
Συμφωνείτε;

Despoina Chatzipavlidou είπε...

εγώ συμφωνώ
αλλά να σου πω ότι η καταμέτρηση είναι κάτι πολύ δύσκολο
φαντάσου ότι αν αυριο πάμε στις φυλακές θα υπάρχουν και μερικά πακέτα που μόλις θα έχουν φτάσει
αυτά πως θα μετρηθούν
πέρα ότι χρειάζεται πολύς χρόνος
φαντάσου ότι θα πάνε δυο αυτοκίνητα
γεμάτα πράγματα

γίνεται το καλύτερο

Ρόη είπε...

κι εγώ συμφωνώ μαζί σου, αλλά και πάλι, αν τα ξεμπλογκ καλουδια καταφθάνουν εκεί καταγεγραμμένα ίσως αποτρέψει και την παραμικρή παρασπονδία.
Ξέρω κι εγω, τι να πω, καλή καρδιά!