Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

6o Διαμέρισμα Δήμου Αθηναίων

Τι θέλουν πια ! Να ζεις μόνο για να παίρνεις το πρωί το λεωφορείο για την δουλειά, να γυρίζεις και να πέφτεις για ύπνο στο τσιμεντένιο σου κουτάκι ; Αυτό τουλάχιστον δείχνει η αδιαφορία του Δήμου Αθηναίων στις διαμαρτυρίες και στις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής για να διασωθεί έστω και το τελευταίο εναπομένων πράσινο, της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Ευρώπης ! Πατησίων και Κύπρου... Χαιρόμουν παλιότερα που καθώς περνούσα έβλεπα γεροντάκια, μαμάδες και παιδιά να χαίρονται το πραγματικό πράσινο που έδιναν εκείνα τα αιωνόβια δέντρα, που σήμερα δεν υπάρχουν, μετά από μαφιόζική επίθεση ξεριζώματος τους από τα συνεργεία του Δήμου, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το τι ακολούθησε ; Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων που έντρομοι είδαν την καταστροφή και 7 διμοιρίες των κρανοφόρων ΜΑΤ, που διατάχτηκαν να επαναφέρουν την τάξη ψεκάζοντας με τόνους δακρυγόνων, τους ήδη στιβαγμένους σαν τις (συγκατοίκους) κατσαρίδες, κατοίκους...

Έλαβα το παρακάτω mail που δίνει την εικόνα, και συνδέει με μερικά link που μας αφορούν."το θράσος δεν έχει όρια!!! Τα ψέμματα ασύστολα...

μεταξύ άλλων και για το πρώην παρκάκι στην οδό Κύπρου και Πατησίων...
Η δημοτική αρχή αντί για κομμένα δέντρα μιλάει για δέντρα που θα μεταφυτευθούν! Τα 45-50 δέντρα που έκοψαν έγιναν θάμνοι ... Οι θάμνοι που θα φυτέψουν πάνω στο λίγο χώμα της πλάκας του γκαράζ βαφτίστηκαν 150 δέντρα. Τώρα αν όλοι οι γεωπόνοι λένε ότι δεν γίνεται να φυτευθούν ψηλά δέντρα με χώμα βάθους δύο μέτρων δεν έχει καμιά σημασία.... (στην καλύτερη περίπτωση θα είναι δύο μέτρα, γιατί η πλάκα δεν αντέχει τόσο βάρος).
Τα μίντια βέβαια δεν μπορούν να αντιληφθούν το ότι το να κόβει κανείς τα ελάχιστα δέντρα που έχει αυτή η πρωτεύουσα με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη, είναι από μόνο του περιβαλλοντικό έγκλημα. Φαίνεται ότι στη συνείδηση του μέσου Νεοέλληνα είναι ανάπλαση και πρόοδος να τσιμεντοποιούμε τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους και να κόβουμε τα δέντρα για να χτίσουμε γκαράζ που βέβαια θα έχει "πάρκο από πάνω" ("πάρκα" έφτιαξαν και πάνω από το υπόγειο γκαράζ στη συμβολή Αλεξάνδρας-Πατησίων ή σε αυτό στην Κάνιγγος. Ποιος θυμάται όμως τις εξαγγελίες και πόσοι γνωρίζουν ότι εκ των πραγμάτων αυτά δεν γίνονται;). Είναι αναβάθμιση να κόβει ο δήμος τις νεραντζιές στην Κανάρη στο Κολωνάκι, για να φυτέψει πανάκριβα φυτά τροπικής προέλευσης, να κόψει δέντρα για να χτίσει θέατρο στο άλσος Παγκρατίου και να φτιαχτεί εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα αντί για πάρκο. Αν βέβαια το Δασαρχείο ή το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν άλλη γνώμη, αυτά είναι λεπτομέρειες...
Στο Βερολίνο όλα τα δέντρα της πόλης είναι αριθμημένα και αν τυχόν κάποιο αρρωστήσει και ξεραθεί το αντικαθιστούν. Εδώ κόβουμε υπεραιωνόβια δέντρα και το εμφανίζουμε στους ιθαγενείς ως ανάπλαση και δημιουργία νέου χώρου πρασίνου ( γιατί το προηγούμενο ήταν "εγκατελειμμένο", εξάλλου τι πειράζει να κόβει κανείς δέντρα αφού θα φυτέψει άλλα;)
Ο "πράσινος" δήμαρχος


«Οι πυκνοδομημένες περιοχές της Κυψέλης και των Πατησίων δεν έχουν ανάγκη από γκαράζ αλλά από χώρους πρασίνου», δήλωσε στην «Ε» η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Ελένη Πορτάλιου, που μας αποκάλυψε ότι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το αφανισμένο παρκάκι στη συμβολή της Πατησίων με την Κύπρου λειτουργούν έξι μεγάλα γκαράζ, τα οποία συνήθως είναι μισογεμάτα.

«Είναι μια περιοχή χαμηλών εισοδημάτων και οικονομικών μεταναστών που δεν έχουν να διαθέσουν 150 έως 200 ευρώ τον μήνα για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους», μας εξηγεί και εκφράζει φόβους ότι με αυτά τα δεδομένα η επιχείρηση, που ύστερα από διαγωνισμό ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία του γκαράζ για 30 χρόνια, ευελπιστεί κυρίως στη σοβαρή επιδότηση των 3.000 ευρώ ανά θέση στάθμευσης που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Οι νερατζιές της Κανάρη (η εν λόγω στήλη της lifo καταργήθηκε πλέον - ασκούσε βλέπεις κριτική. Οι κακές γλώσσες λένε ότι καταργήθηκε προκειμένου η δημοτική αρχή να πάψει να δημιουργεί προβλήματα στη διανομή του εντύπου. Άνθρωποι του δήμου για μια περίοδο αφαιρούσαν επιλεκτικά τα πορτοκαλί stands της lifo από τα πεζοδρόμια των μαγαζιών, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα!)

4 σχόλια:

kokalina είπε...

να προσθέσω μόνο στο σημείο σχετικά με το free press έντυπο ότι μερικές μέρες αργότερα κυκλοφόρησε περιέχοντας το διαφημιστικό ένθετο του δημοτικού ραδιοσταθμού...

desapoin3ison4 είπε...

δεν με εκπλήσει

το θέμα της lifo το έβαλα και μόνο γιατί ήταν μαζί στο ίδιο mail, και μιλούσε για τις νεραντζιές που με έκπληξή μου συζητώντας αυτές τις μέρες είδα ότι δεν ήταν γνωστό ή είχε ξεχαστεί.

ATHENA είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΚΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΙΚΝΙΚ!

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ?! ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ??!!! ΧΑΧΑ!! (ΕΙΜΑΙ ΚΥΨΕΛΙΩΤΙΣΣΑ)ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ ΣΤΗ ΚΑΝΑΡΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΙΚΑΤΟ???!!!! "ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ" ΤΟ ΛΙΦΟ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ??!!!
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΡΚΙΝΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ??!!!!
ΑΧΟΥ!!!! ΘΕΛΩ ΤΗ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!
Β..Β