Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το ξεblogάρισμα στην Επάνοδο

Τι γίνεται όταν κλείνει η πόρτα της φυλακής και ανοίγει ο δρόμος της ελευθερίας; Η αποφυλάκιση για αρκετούς είναι μια δύσκολη διαδικασία: όταν δεν υπάρχει στήριξη από την οικογένεια ή τους φίλους, η επανένταξη μοιάζει ένας ανηφορικός δρόμος και η Επάνοδος  έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη.
Την περασμένη εβδομάδα το ξεblogάρισμα βρέθηκε στα γραφεία της Επανόδου και συζήτησε με τους εθελοντές της καθώς και την υπεύθυνη των κοινωνικών υπηρεσιών των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας κα Γεωργία Ψαράκη. Μαζί μας ήταν επίσης εθελόντριες από την ΧΕΝ Θήβας, οι οποίες μάς μίλησαν για τις εξαιρετικές δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει στις φυλακές Ελεώνα: εργαστήρια μαγειρικής, χειροτεχνίας, η νεοσύστατη κινηματογραφική λέσχη, αλλά και δεκάδες άλλες πρωτοβουλίες που άνοιξαν ένα δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία της Θήβας, αλλά και τον κόσμο έξω από τα κάγκελα, προσφέροντας δημιουργικές διεξόδους στις γυναίκες στις φυλακές.
Η συνάντησή μας ήταν το πρώτο βήμα για μια ουσιαστικότερη συνεργασία τόσο με το προσωπικό και τους εθελοντές της Επανόδου όσο και με τη ΧΕΝ Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: