Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μπορούμε!

Το “Μπορούμε” είναι μία πρωτοβουλία εθελοντών και εταιρειών εστίασης που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, με τη στήριξη του Ιδρύματος Τράπεζα Τροφίμων. Βλέποντας το παράδοξο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πεινάνε ή υποσιτίζονται ενώ ταυτόχρονα, τόνοι κατάλληλου φαγητού πετιέται καθημερινά σε εκατοντάδες εστιατόρια, ταβέρνες, και σημεία εστίασης, αποφασίσαμε να δράσουμε.
Οι εταιρείες εστίασης είναι αρωγοί και σύμμαχοί μας. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσοι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην οικογένειά τους ούτε “ένα πιάτο φαγητό” στην Ελλάδα του 2011, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να βάλουν ένα οριστικό τέλος στο πέταμα του κατάλληλου φαγητού που τους περισσεύει.
δείτε πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε:
Μπορούμε όλοι να πείσουμε τις εταιρίες εστίασης της γειτονιάς μας να προσφέρουν το φαγητό που τους περισσεύει. Μιλήστε με το φούρνο της γειτονιά σας, το εστιατόριο που συχνάζετε ή όποια εταιρία εστίασης που γνωρίζετε και πείσετέ τους να γίνουν μέρος αυτής της αλυσίδας.
Μετά επικοινωνήστε με την Ξένια  Παπασταύρου στο 6973 383834 και αφήστε το μπορούμε να κάνει αυτό που πρέπει.
Αν μπορείτε  να προσφέρετε φαγητό
Εκπροσωπείτε κάποια εταιρεία εστίασης και βλέπετε ότι συχνά υπάρχει φαγητό που περισσεύει και καταλήγει στα σκουπίδια; Ακόμη και αν η ποσότητα είναι μικρή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το  http://www.boroume.gr.
Εκτός από την ικανοποίηση που αισθάνεστε καθημερινά όταν εξυπηρετείτε με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες σας, θα έχετε και την ηθική ικανοποίηση ότι το φαγητό που περίσσεψε θα πιάσει τόπο καθώς θα φτάσει άμεσα σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.
Η αξία των ειδών διατροφής που δωρίζονται από επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν ή εμπορεύονται τέτοια αγαθά, προς το Ίδρυμα Τράπεζα Τροφίμων εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. (ΦΕΚ 540 Β/1995)
  • Αν χρειάζεστε φαγητό
  • Εάν εκπροσωπείτε κάποιο ίδρυμα που φιλοξενεί απόρους, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα σε προγράμματα απεξάρτησης
  • Εάν είστε άνεργος ή άνεργη και δυσκολεύεστε να έχετε ποιοτικό και θρεπτικό φαγητό καθημερινά
Επικοινωνήστε με το μπορούμε, μπορούν να σας βοηθήσουν..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπράβο και στο ''μπορούμε'' για την προσπάθεια.. Δουλεψα κάποτε για ένα εξάμηνο σε ξενοδοχείο... έβλεπα να πετάνε τα φαγητά κ μ'επιανε η ψυχή μου.

Pastaflora είπε...

Μην το συζητάς, είναι τέτοια η σπατάλη που πραγματικά αποτελεί ύβρη.