Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Δυο υπέροχες μέρες!

Κάποιος φίλος έλεγε ότι στις μεγάλες κρίσεις φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας του καθενός μας. Στον αντίποδα της εικόνας μιας κοινωνίας ηττοπαθούς που καθημερινά αυτομαστιγώνεται - μιας εικόνας που έντεχνα καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες - υπάρχει μια κοινωνία που νοιάζεται, αγωνιά για το διπλανό της, συμπονάει και σίγουρα δεν έχει χάσει την ανθρωπιά της. Δίνει από το υστέρημά της, συμπάσχει, αφουγκράζεται τον πόνο πίσω από κάθε λογής κάγκελα, θέλει να είναι παρούσα. Όχι, το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, ίσα - ίσα κάθε πράξη αλληλεγγύης είναι μια νίκη, ένα βήμα παραπέρα, μια υπέρβαση. Όχι, η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί, χέρι-χέρι θα βαδίσουμε αυτό το δύσκολο δρόμο, μαζί θα ξεπεράσουμε τα κάθε λογής εμπόδια... Με αγάπη πάνω από όλα, νοιάξιμο, μοίρασμα, αλληλεγγύη...  κι ας μας θέλουν κάποιοι χωρισμένους σε στρατόπεδα με διαθέσεις εμφυλιοπολεμικές. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Μαζί θα προχωρήσουμε...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους κι αυτή τη φορά μας στηρίξατε. Ήταν συγκινητικές αυτές οι δυο μέρες του μπαζάρ, γεμάτες ελπιδοφόρα μηνύματα, νέες συναντήσεις, δεκάδες προσφορές αγάπης για τις μαμάδες, τα μικρά και τις άπορες κι έναν υπέροχο λαμπρό ήλιο να φωτίζει τον αττικό ουρανό...2 σχόλια:

panoptis είπε...

ευχαριστουμε ολες και ολους για την υποστηριξη και την παρουσια στο μπαζαρ μας.
ηταν τελειο αυτο το σ/κ...
μπραβο μας παιδια.
το πιο πετυχημενο μπαζαρ της ομαδας μας....

παντα τετοια.................

MT είπε...

Η ανιψιά μου γράφει στον Αγιο Βασίλη γράμμα και ζητά τη βοήθεια της μαμάς της να πει αυτά που θέλει.
"Καλέ μου Αη Βασίλη, ξέρω οτι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουνε δώρα. Δώσε πρώτα σε αυτά απο εμένα. Και αν μπορείς φτιάξε και σε μένα το κουκλόσπιτο που σου ζωγραφίζω.."

Η προσφορά και η αλληλεγγύη καλλιεργούνται και θρέφονται και αναπτύσσονται οπως όλα στη ζωή μας. Αρκεί να ξέρουν μερικοί μερικοί να τα διδάσκουν όπως τους πρέπει...με αγάπη..

Μπράβο σας για μια προσπάθεια που συγκινεί...και αγγίζει..