Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ευχαριστίες


Μπορεί ο χώρος του φετινού μπαζάρ να μας δυσκόλεψε, καθώς χρειάστηκε πραγματική υπερπροσπάθεια για να φέρουμε ένα γιαπί σε μια λειτουργική κατάσταση, όμως το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε. Το πρωί του Σαββάτου όλα ήταν έτοιμα σε μια μεγάλη, φωτεινή αίθουσα, που φιλοξένησε τα πράγματα του ξεblogαρισματος, τα έργα των κρατουμένων και τα έργα των αποφυλακισμένων. Δεκάδες άνθρωποι δουλέψαμε μαζί, ξεπερνώντας δυσκολίες που φαινόντουσαν άλυτες: από τα κρεμασμένα καλώδια και τα νερά της βροχής που μπήκαν στο χώρο, μέχρι τα αυτοκίνητα και τους εθελοντές που σχεδόν με θαυματουργικό τρόπο βρέθηκαν το βράδυ του ξεστησίματος του μπαζάρ. Τα ξεπεράσαμε όλα με το χαμόγελο και με την ελπίδα στην καρδιά. Η ανταπόκριση του κόσμου για μια ακόμα φορά ήταν συγκινητική: ακόμα και μικρά παιδιά μάς πρόσφεραν τα βιβλία τους και τα χρήματα του κουμπαρά τους για τα παιδάκια του Ελεώνα.
Μαζέψαμε ένα δωμάτιο προσφορές για τις γυναίκες και τα μικρούλια στις φυλακές, τα περισσότερα έργα του εξαιρετικού εργαστηριού ζωγραφικής του Ελεώνα πουλήθηκαν, το ίδιο και οι χειροτεχνίες των αποφυλακισμένων που είναι ενταγμένοι στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΜΚΟ Επάνοδος.
Και χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών μας ξεπούλησαν και οι δικές μας μαρμελάδες, τα λικέρ, τα σοκολατάκια, τα λαλάγγια, τα αγουρόλαδα, οι κάπαρες, τα κεραμικά και οι κεραλοιφές.
Με τα χρήματα που μαζέψαμε από τα τρία τελευταία μπαζάρ μας ξεκινάμε ένα ακόμα μεγάλο έργο: την κατασκευή της παιδικής χαράς στο χώρο των φυλακών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε το μπαζάρ, με τις προσφορές, την παρουσία σας και την ευαισθητοποίησή σας.

Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ ακόμα...
Σε όλη την ομάδα των εθελοντών μας που για τρεις ημέρες τα έδωσε όλα: Απόστολος, Πέπη, Έλενα, Δέσποινα, Ελένη, Ουρανία, Μελίνα, Θεανώ, Αλεξάνδρα και υιός, Θεοφανώ, Δάφνη, Τατιάνα, Αγγελική, Δήμητρα, Ευαγγελία, Σαμάνθα, Νίκη. Αν ξεχνάω κάποιον, ζητώ συγγνώμη.
Στους  κεφάτους  εθελοντές από την Εθνική Τράπεζα που το βράδυ της Παρασκευής έκαναν θαύματα.
Στους Δρόμους Ζωής και στον Μπάμπη που μας δάνεισαν τον εξοπλισμό για το μπαζάρ και μας έδωσαν λύση σε διάφορα οργανωτικά προβλήματα.
Στους ανθρώπους του περιοδικού Αρδην που μας παραχώρησαν το χώρο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Γιάννη για την υποστήριξή του.
Στα κορίτσια της Επανόδου για τη βοήθεια, το κέφι τους και την υπέροχη μηλόπιτα
Στο Φοίβο που μας έκανε δωρεά την καταπληκτική βιβλιοθήκη του, 400 βιβλία που έγιναν ανάρπαστα
Στο Ζωγράφο για τη δωρεά των παιδικών βιβλίων
Στη ΜΚΟ Δεσμός και στην Εκάβη  για τη δωρεά των λευκωμάτων
Στον Απόστολο και τη Δέσποινα για τα μοναδικά αγουρόλαδα από τη Μάνη, τα λαλάγγια, τα τσίπουρα, τα λικεράκια και τις κάπαρες.
Στην Έλενα για τα "ιαματικά λικέρ", τις πρωτότυπες κάρτες και την καλή διάθεση
Στην Αλεξάνδρα για τα μοναδικά κεραμικά της
Στην Νάντια για τα απίθανα σοκολατάκια της
Στον Τάκη, τη Δάφνη και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Ψυχικού που "έβαλαν πλάτη" τόσο στην οργάνωση του μπαζάρ όσο και στις μεταφορές
Στον Κώστα για τα σαπούνια, τα ημερολόγια, τη διαμεσολάβηση για το χώρο του μπαζάρ και τη σωτήρια "επίταξη" του αυτοκινήτου του την Κυριακή
Στην Τατιάνα για τις μεταφορές και την υπομονή της
Στη Ναταλί και την Πανδώρα για τα ρούχα και τα παπούτσια
Στο Γιώργο και το Μάριο για την προώθηση του μπαζάρ στα ΜΜΕ.


Εκατοντάδες βιβλία σε τιμές 1-4 ευρώ. Εγιναν ανάρπαστα.



Λικεράκια. Ιαματικά και θερμαντικά.


Ο Απόστολος ανέλαβε και τις δυο ημέρες το ταμείο. Τις προηγούμενες έφτιαχνε τα τσιπουράκια, τα λάδια, τα λικέρ και τα υπόλοιπα "καλούδια" του μπαζάρ (χώρια τις μεταφορές). Δίπλα του η Πέπη που φέτος πειραματίστηκε για πρώτη φορά με τις μαρμελάδες -με αξιοσημείωτη επιτυχία. Μαζί τους η Ελενα, ο καλός μας άνθρωπος, "μαιτρ" στα λικέρ και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες.


Τα μοναδικά κεραμικά της Αλεξάνδρας.


Καινούργια παιδικά, προσφορά του Γαβρίλου.







Στο εργαστήρι των φυλακών οι κοπέλες δημιουργούν μικρά θαύματα.






Και έργα αποφυλακισμένων από την Επάνοδο, την ΜΚΟ που τους προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα και φροντίζει για την επανένταξή τους


Η Λίζα επί το έργον!






Δεν υπάρχουν σχόλια: