Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο άλλος άνθρωπος


Ανθρωποι τελείως άγνωστοι μεταξύ τους μοιράζονται ένα κοινό γεύμα, σε δρόμους και πλατείες. Η κοινωνική κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος" βρίσκεται καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας χαρίζοντας ένα μάθημα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης. Ο Κωσταντίνος με το γκαζάκι και την κατσαρόλα του, μαγειρεύει και στήνει ένα αγαπητικό τραπέζι στο οποίο υπάρχει θέση για όλους. Και στο οποίο μπορούν να προσφέρουν όλοι.
Εθελοντές φτάνουν από κάθε γωνιά της Αθήνας, κρατώντας σακούλες με τρόφιμα. Χάρη σ' αυτούς "Ο άλλος άνθρωπος" γεμίζει τη μικρή του αποθήκη στον Κεραμεικό, προσφέροντας καθημερινά 100 μερίδες φαγητού. Ανθρωποι κάθε ηλικίας συμμετέχουν, βοηθούν, συζητούν, μοιράζονται. Κάποιοι συγκινούνται. Κάποιοι ξαφνιάζονται. Κάποιοι απλά παίρνουν το μοναδικό φαγητό της ημέρας τους. Οι καρδιές ζεσταίνονται. Τα χαμόγελα ανθούν. Το εγώ, γίνεται εμείς. Μαζί θα τα καταφέρουμε...

Σήμερα είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στη δράση της κοινωνικής κουζίνας στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Εμπειρία ζωής, σε μια πόλη που διψάει για ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: