Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ανθρωπιστική κρίση στο Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες 240 μετανάστες, από τους οποίους τα 80 είναι παιδιά , αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφής και φαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες.
Οι 240 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80 παιδιά, τρέφονται αποκλειστικά με μακαρόνια, δεν έχουν φάρμακα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ δεν υπάρχουν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά.
Οι προμηθευτές του Κέντρου δεν έχουν πληρωθεί για ολόκληρο το 2013, με αποτέλεσμα να διακόψουν την πίστωση. Αιτία, η καθυστέρηση από το Πρωτοδικείο Αθηνών να προχωρήσει στην ανακήρυξη του νέου ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διόρισε πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, ώστε να εκταμιευθούν τα κονδύλια - κυρίως από την ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατήγγειλε στο ρ/σ ΚΟΚΚΙΝΟ ο  Διευθυντής του Κέντρου  Προσφύγων Λαυρίου Βασίλης Λυρίτσης.
Υπάρχει έκκληση από τους αλληλέγγυους για συντονισμό φορέων και πολιτών, τόσο για να καταγγελθεί η γραφειοκρατία και η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση μετανάστες και εργαζόμενους, όσο και για άμεση βοήθεια στο Κέντρο.  Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Κέντρο στον αριθμό: 22920-27744. 

Αναδημοσείευση από το http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: