Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Eπαινοι σε κρατούμενους των φυλακών ΑυλώναΕπαίνους σε τέσσερις κρατούμενους των Φυλακών Αυλώνα, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Παράλληλα τους χορηγήθηκε, συμβολικά, το ποσό των 500 ευρώ στον καθένα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη τα παιδιά για «την τιτάνια», όπως την χαρακτήρισε, προσπάθειά τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητών και δασκάλων), της διεύθυνσης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων του ειδικού καταστήματος κράτησης.
Απευθυνόμενος στους νέους κρατούμενους ο κ. Αθανασίου, επισήμανε: «Η προσπάθειά σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν το δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση», τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος στους ανήλικους κρατούμενους οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν.

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να εξετάσει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν πετύχει σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται μακριά από το κατάστημα κράτησής τους, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδές τους.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: