Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο ΒΛΑΧΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Η ΙΝΚΟ ΚΙ Η ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ ΜΟΥ, ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΜΠΛΟΓΚΕΡΑΔΕΣ

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ (Η ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ)

Το πάρτυ για το ξεμπλογκάρισμα έγινε…

Το παρόν έδωσαν διάφορες φατσούλες (bloggers και μη), συγκεντρώθηκαν διάφορα είδη και χρήματα που θα προωθηθούν στις γυναικείες φυλακές της Θήβας για να ανακουφίσουν λίγο την διαβίωση των μικρών παιδιών που ζουν και «σωφρονίζονται» μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους πίσω από τα κάγκελα.

Πέρα όμως από την έμπρακτη υποστήριξή μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ στην πραγματικότητα που βιώνουν οι φυλακισμένες μητέρες και τα παιδιά τους, δεν θα πρέπει να «παραμυθιαζόμαστε» πως όλα είναι «εντάξει».
Τέτοιες κινήσεις, θα πρέπει να έχουν και «συνέχεια» τόσο σε πρακτικό – γενικότερα- επίπεδο όσο και σε προσωπικό επίπεδο «εμπλοκής»
Η διάχυση της πληροφορίας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες μητέρες θα πρέπει να είναι αδιάλειπτη, συνεχής και προς όλες τις πιθανές και απίθανες κατευθύνσεις.
Αυτό μπορεί να σημαίνει: Υπουργεία, Δημοσιογράφους, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Ομάδες και Συλλογικότητες, Κοινωνικούς Φορείς (επίσημους και ανεπίσημους), Bloggs, Fora, κλπ.
Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες για την δημιουργία ενός είδους «πίεσης» προς εκείνους που με τις αποφάσεις τους θα μπορούσαν να δρομολογήσουν αλλαγές με μόνιμο και όχι με εποχιακό ή παροδικό χαρακτήρα, που θα βελτιώσουν τις υπάρχουσες συνθήκες εγκλεισμού.

Ας μην γελιόμαστε όμως.
Το «πρόβλημα» είναι από την φύση του «συστημικό».

Στην ουσία, δεν πρόκειται καν για «πρόβλημα» σε ότι αφορά τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, αλλά για μια παγιωμένη τακτική της εξουσίας να μην «ασχολείται» με θέματα που σχετίζονται με εκείνους που η Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία έχουν αποφασίσει πως δεν «εναρμονίζονται»(sic) με τις «κοινωνικές νόρμες» και αποτελούν «κίνδυνο» για την ύπαρξη της ίδιας της «ευνομούμενης» κοινωνίας.

Ο καθένας γνωρίζει (κι ας μην ομολογεί) πως δεν μιλάμε για «σωφρονισμό», αλλά ξεκάθαρα για «τιμωρία και εξόντωση» όσων έχουν χαρακτηρισθεί ως «απόβλητοι» (Η κουβέντα για αυτό είναι τεράστια, αλλά δεν αποτελεί σκοπό της παρούσας ανάρτησης)
«Πρόβλημα» λοιπόν για την κρατική εξουσία, θα αρχίσει να θεωρείται οτιδήποτε τείνει να γίνει ευρύτερης αποδοχής ενώ παράλληλα θέτει σε αμφισβήτηση και κριτική την θεσμοθετημένη στάση της συντεταγμένης Πολιτείας. (Ιδιαιτέρως δε όταν ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ στο ευρύ κοινό μια τέτοια στάση)
Όταν λοιπόν αυξηθεί η πίεση που δημιουργείται από κάποια «κοινωνική δυσαρέσκεια», - σε βαθμό που κάνει ορατό το ενδεχόμενο αντίκτυπου σε Πολιτικό Κόστος- , ή όταν ακόμη η Εξουσία οσμιστεί «Πολιτικό Όφελος», τότε πιθανότατα θα δραστηριοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες του.(προς όφελός της εκάστοτε «Εξουσίας» βέβαια, αλλά για οικονομία του λόγου ας κάνουμε εδώ πως «δεν καταλαβαίνουμε»…)

Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι και η πιθανότητα «πρόωρης αποενοχοποίησης» όσων αρχικά συμμετέχουμε σε τέτοιες Πρωτοβουλίες.
Εδώ εννοώ την «εφ’ άπαξ» συνεισφορά και εμπλοκή.
Δηλαδή «πλήρωσα, πήγα, τελείωσα».
Φυσικά, είναι κατανοητό πως η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ που θα νοιώσουν σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρόνο οι φυλακισμένες, δεν μπορεί να απαιτεί αποκλειστικά μέγιστο βαθμό συνειδητοποίησης εκείνου που «προσφέρει».
Εν΄ ολίγοις, η μητέρα που επιτέλους θα έχει πάνες για να αλλάζει το μικρό της, αδιαφορεί αν αυτός που της προσφέρει αυτή την δυνατότητα είναι συνειδητοποιημένος, δημοσιοσχεσίτης, αναρχικός, απολιτίκ, life-style freak ή οτιδήποτε άλλο.
Δέχεται με ανακούφιση ότι της προσφερθεί ανεξάρτητα από πού προέρχεται.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ «ΑΠ’ ΕΞΩ» ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ Ή ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΙ «ΑΠΟ ΜΕΣΑ».
ΓΙ΄ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αποτελεί δηλαδή σοβαρό «θέμα» το να μην δημιουργηθεί (ειδικότερα στο μυαλό των φυλακισμένων) μια ψεύτικη εικόνα του ότι «κάτι γίνεται», αν αυτό δεν έχει «συνέχεια».

Ξεκάθαρα λοιπόν, ΝΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ αλλά με το μυαλό και την καρδιά να «ψάχνουν» και βαθύτερα από μια εφήμερη συμμετοχή.

Υ.Γ.
Όταν παρέδωσα τις σακούλες με τα πράγματα και πήγα να βάλω το πρώτο ποτό, ομολογώ πως αισθάνθηκα να με ζώνουν διάφορες «ενοχές» που σχετίζονται με τους παραπάνω προβληματισμούς, αλλά κατάφερα τελικά να «ισορροπήσω».
Τα άτομα που συνάντησα ήταν αληθινά, τα συναισθήματα που μας συγκέντρωσαν εκεί το ίδιο.
Αυτά μου ήταν αρκετά κι ας φαίνεται σαν να γκρινιάζω.
Πέρασα όμορφα, είδα φιλαράκια, γνώρισα «ζωντανά» κάποιους και κάποιες που «διαβάζω» συχνά ή λιγότερο συχνά, προσπάθησα (μάλλον ανεπιτυχώς) να δείξω πως τον ψευδώνυμο μου δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και τελικά, το ισοζύγιο της βραδυάς έκλεισε θετικά.

Αναμένεται το επόμενο βήμα λοιπόν… ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ!
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΩ, ΕΔΩ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΣΤ Η ΚΑΘΕΜΙΑ;-)



1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. Η ΙΝΚΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡ ;)


2. ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΨΑΡΑΚΗ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. (ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΑΣ)

3. ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΡΟΠΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡ, ΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΚ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ.


ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΙΔΕΕΣ !-)

ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΣΤ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ;-))

12 σχόλια:

Lucha Libre είπε...

Πρώτα-πρώτα να δούμε αν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, και μετά -αν υπάρχει δική μας θέληση- να μάθουμε υπό ποιες προϋποθέσεις δίνονται άδειες για εκδηλώσεις.

Επίσης, έχω μια απορία: γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη φυλακή όταν παραδίδονται οι προσφορές μας; Πώς μοιράζονται; Με τι κριτήριο; Μήπως δημιουργούνται προστριβές ή προβλήματα, και αν ναι, πώς μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις αποστολές;(πχ.είναι δυνατό και σκόπιμο να ξέρουμε ακριβώς τον αριθμό και τις ηλικίες των παιδιών;)
Ελπίζω να μη ρωτάω πράγματα που έχουν συζητηθεί, έτσι κι αλλιώς όμως έχω την απορία.
ευχαριστώ

Lucha Libre είπε...

Καλά, αυτό δεν ήταν μόνο μία απορία τώρα που το ξαναείδα. Ήταν μία, οι εξής δέκα!

Mar Mak είπε...

Λεπον , τα παιδια ειναι κατω των 3 . Μετα τα 3 πηγαινουν ή σε συγγενεις ή σε ορφανοτροφεια ή σε αναδοχες οικογενειες . Εμ μετα τα 3 αρχιζουν και καταλαβαινουν που ζουν .... Τον αριθμο των παιδων τον ξερει ο Παν-Ο ακριβως θα μας πει .

Αυτο για τα κριτηρια με ειχε προβληματισει κι εμενα , οπως και το αν αυτα που στελνουμε γινονται αντικειμενο πωλησης απο επιτηδειες ...

Οσον αφορα την συνεχεια ... 3 εκστρατειες δεν ειναι λιγο - δεν ειναι και πολυ - αλλα μηπως τωρα πρεπει να αρχισουμε να ενοχλουμε αυτους που κανονικα θα επρεπε να ασχολουνται με αυτα τα θεματα ?

Μιλησα και με μια φιλη κοινωνιολογο που εχει ασχοληθει με φυλακες και μου εδωσε την εξης σελιδα : www.keli.gr ... Μηπως πρεπει να οργανωθουν ολα αυτα μαζι ?

Μηπως υπαρχει και κατι αλλο να τρεξει περα απο αυτο ?

Μην και να αρχισουμε να οργανωνομαστε και για εμας τους ιδιους που μας γαμανε κανονικα αυτο τον καιρο και δεν λεμε κουβεντα ? Ε ?

Αυτα
Μ.

YanHasan είπε...

Προσυπογράφω τους προβληματισμούς του Βλάχου, έχω τις ίδιες ακριβώς απόψεις επί του ζητήματος του εθελοντισμού/ακτιβισμού. Κάθε πρωτοβουλία είναι θετική, αλλά χρειάζεται συνέχεια-μήνυμα-στόχο. Μπράβο σας, η δική μου συνεισφορά (το τραπέζι) στο εγχείρημα σας δεν κατάφερε να φτάσει (ας όψονται τα συστημικά θέματα που προκύπτουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες). Είμαι εδώ γύρω για όποια βοήθεια χρειαστεί στο μέλλον.
(έχει δίκιο και η lory στους προβληματισμούς της).

Despoina Chatzipavlidou είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις αποστολές. Η Ψαράκη μας διαβεβαιώνει ότι όλα τακτοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πήγα στις φυλακές της Θήβας με την 2η εκστρατεία. τα πράγματα τα παραλαμβάνουν 2 κρατούμενες που εργάζονται στις αποθήκες και 1 φύλακας η οποία ελέγχει και είναι παρούσα στην καταμέτρηση. Τώρα σκέφτομαι ότι η βοήθεια στα παιδιά δεν κινδυνεύει να χαθεί. Δεν μπορώ να φανταστώ επιτήδειες φυλακισμένες να κάνουν εμπόριο παιγχνιδιάν και πάνας ! Ίσως να υπάρχει πρόβλημα στις τηλεκάρτες και τα τσιγάρα. Αυτά πρέπει να πηγαίνουν στις άπορες κρατούμενες. Αυτό που δεν γινόταν και θα γίνεται από τώρα, είναι να καταμερούμε από την πλεύρά μας τις προσφορές. Και επίσης να πετάμε τα άχρηστα... γιατί μαζεύονται πολλά απ' ότι είδα και δεν μας τιμά. Με την καταμέτρηση θα γνωρίζουμε κι εμείς και αυτόί πια σε ποσότητα είναι οι προσφορά μας.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, κατά την γνώμη μου, σε κάθε αποστολή, εκτός από τον πανόπτη που έχει δημιουργήσει την επαφή με την Ψαράκη, τα άτομα από εμάς που συνοδεύουν να αλλάζουν. Κι αυτό γιατί άλλο να τα βλέπεις από απόσταση και άλλο να είσαι παρούσα. Εγώ άρχησα να ενδιαφέρομαι περισσότερο μετά από αυτήν την επίσκεψη. Άκουσα και γνώρισα την Ψαράκη, άκουσα από κοντά τις ανάγκες...

Τώρα οι ανάγκες έχουν καταγραφεί και είναι:
Εκτός από τα γνώστά, πάνες, καλλυντικά,και παιγχνίδια για τα παιδιά
-εσώρουχα, γιατί οι άπορες λαμβάνουν με την είσοδό τους στην φυλακή εσώρουχα που δεν τους τα παρέχει το κράτος... άρα κάποιος άλλος θα πρέπει να φροντίσει για αυτό. Η φυλακές είναι σε επαφή με μια βιομηχανία που τους δείνει εσώρουχα σε εξεφτελιστική τιμή. Υπάρχει λοιπόν το ταμείο βοήθειας των φυλακών στο οποίο μπορόυμε να καταθέσουμε χρήματα δηλώνοντας ότι είναι για αυτό τον σκοπό. Με 100 e υπολογίζω ότι αγοράζουν 200 κυλότες.
-Παντόφλες, σαγιονάρες
-Πετσέτες
-Τηλεκάρτες
-Βιβλία. Συγκεκριμένα ακούω κάποιους από εμάς που σκέφτονται να προτείνουν ε΄δω να εστιαστεί η επόμενή μας κίνηση. Όποιος έχει επαφή με βιβλιοπωλεία και εκδότες καλό είναι να βοηθείσει. Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με κάποιους. Χρείάζονται επισης ξενόγλωσσα βιβλία, και όχι τόσο αγγλικά γιατί οι κοπέλες δεν γνωρίζουν, όσο Αλβανικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Βουλγαρικά, Ρουμανικά, Σομαλέζικα... σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν και οι πρεσβείες... κι αυτό κάποιος πρέπει να το αναλάβει. Όλα όμως πρέπει να γίνουν συντονισμένα.

Ο αριθμός των παιδιών δεν είναι σταθερός. Αλλάζει ανάλογα με τις αποφυλακίσεις ή τις γεννήσεις !!! Ήταν πάντος 26.

Είμαι κάπως σκεπτική για κάποια πολιτιστική εκδήλωση. Γιατί αυτή θα γίνει και θα τελειώσει... και... ε και ; Κάτι που θα αφορούσε μια επαφή που θα ήταν συχνή και θα τις έβαζε να συμμετέχουν ή να μάθουν κάτι, νομίζω ότι θα ήταν ποιο χρήσιμο. Χρειάζονται όμως συγκεκριμένες προτάσεις, Εγώ από την πλευρά μου ελπίζω να έχω μια έτοιμη για αρχές φθινοπώρου. Είναι αργά ; Δεν νομίζω αν φανταστώ πως περνά ο χρόνος στη φυλακή !

Παράλληλα ας τρέχουν και άλλες προτάσεις για άλλα θέματα. Μόνο όμως, αν είναι συγκεκριμένες και κάποιος ή κάποιοι αναλάβουν την κυρίως οργάνωση τους, θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο.

...

Καλημέρες :)

tzonakos είπε...

Καλημερα.
Μου εξήγησες κάποια πράγματα απο κοντά χθες και σ ευχαριστώ.
Η προσπάθεια ειναι αξιέπαινη.
Γνώμη μου ειναι οτι υπάρχει ανάγκη απο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων αντι για μια εφ άπαξ εισφορά ολως λες κι εσυ και τέλος.
Δηλ. να συμμετέχουν σε αυτο όσο πιο πολλοί μπορούμε. Κι εγω μεσα όσο μπορώ. Στο πάρτι έκατσε στραβή και δεν ήρθα. Next time.
Mεσολαβούν και τα μπάνια του λαού ...
Μπορώ όμως να βοηθήσω κι εγω να γίνει γνωστή η προσπάθεια, ή μάλλον το θέμα, γιατι δεν νομίζω οτι ειναι γνωστό το τι συμβαίνει στις φυλακές.
Αρα θα αναρτήσω παραπομπή για το θέμα στο μπλόγκ μου προς το παρόν.
Οσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα και στόχος να το παίξουν τα ΜΜΕ.

Lucha Libre είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Τόσα περίπου είχα κι εγώ υπ΄όψη μου πως είναι τα παιδιά, 26-27.
Οι προτάσεις με βρίσκουν σύμφωνη, όλες όμως απαιτούν τον ίδιο παρονομαστή: οργάνωση και μοίρασμα αρμοδιοτήτων. Δεν τολμώ να προτείνω πράγματα στα οποία δεν μπορώ να βοηθήσω επί της ουσίας (λόγω περιορισμένου χρόνου παραμονής στην Αθήνα), και γι΄αυτό έπεσε η ιδέα της εκδήλωσης. Αλλά και γιατί η φυσική επαφή με τους ανθρώπους, το χώρο και την κατάσταση είναι σημαντική.
Και φυσικά να έχουμε επαφή και με κάθε ομάδα ή πρωτοβουλία στήριξης.

Pastaflora είπε...

Στο κομμάτι των βιβλίων μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα και ίσως καταφέρω να βρω εκτός από ελληνικούς τίτλους και κάποιους αλβανικούς και ρώσικους.
Όσο για τα εσώρουχα, υπάρχει και η λύση της λαϊκής όπου μπορούν επίσης να αγοραστούν πράγματα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Φίλοι μου καλησπερα!
Η να πω καλήμερα καλύτερα?

Βλέπω διάθεση απο πολλούς και αυτό ειναι κάτι που αφήνει αν μη τι άλλο ...ανοιχτά παράθυρα.

Ας μην ονειροπολούμε όμως
Ο μόνος λόγος που θα μπορούσαμε να
πιέσουμε τον κρατικό μηχανισμό θα ήταν για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και όλοι ξέρουμε αν και πότε δουλεύει αυτός

Ας μην γελιόμαστε όμως οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι επι του παρόντος, ειναι αυτού που ήδη κάτι κάνουν.Δηλαδή όλοι εσεις

Να πω πως εγώ πήγα και στην πρώτη παράδοση στον Κορυδαλλό και στην δεύτερη στην Θήβα θα... πω γιατί κάπου αναφέρθηκε, για συμπαράσταση στα παιδιά και στις μητέρες...

Ψυχολογική στήριξη χρειάζονται απο ψυχολόγους που δεν υπάρχουν και όχι από εμάς που δεν είδαμε (τυχαία μόνο στην Θήβα μια μητέρα και ένα παιδί είδα)καποιες φυλακισμένες

Αυτό και άλλα πολλά ειπώθηκαν στην πρώτη παράδοση των πραγμάτων.

Αυτό που θα ήταν σπουδαίο να γίνει ειναι να βρεθούν καποιοι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν δουλειά στις φυλακισμένες της Θήβας
Βιοτεχνίες κτλ

Η καλή μου φίλη desapoin3ison4 που ήταν μαζί την δεύτερη φορά αναφέρει στο σχόλιό της όλα αυτά που είπαμε την δεύτερη φορά.
Οι αναγκες δεν σταματουν ποτε
σ αυτή τη περίπτωση.
Είναι σίγουρο πως δεν σταματήσουμε κι εμείς.

Η πρώτη εκστρατεία που ξεκίνησε απο τον καλό μου φίλο τον ΠΑΝΟΠΤΗ
δεν σταμάτησε εκεί

Η δεύτερη ήταν ακόμα σπουδαιότερη από αυτά που μαζεύτηκαν εννοώ
Ήταν τα διπλά και περισσότερα

Η τρίτη ήδη ξεκίνησε και προχωράει
Είμαι σίγουρος πως θα ειναι ακόμα πιο αποδοτική απο τις προηγούμενες
ΤΕΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΕΣΆΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΆΤΕ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΆΡΑ ΜΑ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΎΣ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΎΣ ΝΈΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΈΣ ΤΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ
ΞΕ-BLOG-AΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΏΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΑ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΕΚΕΙ ΚΙ ΕΓΩ
ΕΊΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ (ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ)
ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ

ΤΣΊΟΥ!!!!

Αρχισυντάκτης είπε...

πήγε τετάρτη.....
περνάνε οι μέρες και νομίζω ότι είμαι εκτός ταχύτητας ομάδας. συγνώμη...

οι ανάγκες αναφέρονται όλες στις αναρτήσεις τής 1ης και της 2ης εκστρατείας.
μερικές φορές όμως υπάρχουν πιο έντονες ανάγκες για κάποια συγκεκριμένα από αυτά τα πράγματα.
στην παράδοση των πραγμάτων της 2ης ας πούμε,εντοπίστηκε από τις κοινωνικές λειτουργούς των φυλακών και η ανάγκη για τα βιβλία που προανέφερε η desapoin3ison4.
θα θέσω και στο γκρουπ της ομάδας την ιδέα για οργανωμένη εκστρατεία για αυτό (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γυρίσουμε την πλάτη στα υπόλοιπα.
για τα εσσώρουχα, η ενημέρωση είναι ότι η υπεύθυνοι των φυλακών έχουν κλείσει συφωνία με βιοτεχνία και το κόστος τού ενός εσσώρουχου είναι μόλις 0,5 ευρώ.
στις προσεχείς ημέρες θα επικοινωνήσουμε να μάθουμε πληροφορίες και για αυτό, ώστε και από το ταμείο ίσως να αγοραστούν κάποια, αλλά και να μπορεί όποιος θέλει προσωπικά να προσφέρει...

τέλος πάντων.....
εως το σ/κ, θα οργανωθούμε.
ακόμα έχουμε ίχνη αλκοόλ στο αίμα μας από το σαββατιάτικο.....

διάβασα αρκετές αναρτήσεις από φίλους και γενικά πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχεια της όλης φάσης.χαιρόμαστε και προχωράμε....που και που και με μμε, αν δεν εγκυμωνεί κινδύνους κάτι τέτοιο...

καλώ όλους να μπουν στο γκρουπ, ώστε να μπορούμε όλοι να συνενοούμαστε και εκτός ''αέρα''.

να είμαστε καλά, και να φέρουμε κι άλλες ιδέες για νέες πορείες και εκστρατείες.......

Vlaxos (Σιάτρας Σπύρος) είπε...

Παίδες, αν γίνει καμιά συνάντηση μέχρι να φύγω αρχές Ιουλιου (γιατι τα πιτσιρίκια δεν κρατιούνται λέμε), ενημερώστε με.
Αυτό που έγραψε ο αρχισυντάκτης παραπάνω έχει "ζουμί"
Με τα ΜΜΕ μπορεί να υπάρξουν και "κίνδυνοι" που δεν φαίνονται εξ' αρχής και σηκώνει μεγάλη κουβέντα...

Σχετικά με τα "ξενόγλωσσα" βιβλία: Μήπως θα βοηθάγε κάποια επαφή με π.χ. την κοινότητα των Σομαλών μεταναστών (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) ή των Αλβανών, Ρουμάνων κλπ.;;
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
Θα πρέπει να "επιχειρηθεί" ή όχι και σε ποιόν βαθμό;

Dee Dee είπε...

Φτουυυ, δεν εχω χρονο να διαβασω τα τεραστια σχολια παραπανω για να δω τι προτεινουν τα παιδια. Θα ξαναρθω αργοτερα :)

Παντως, επειδη ειμαι απο Θεσσαλονικη, θα ηταν σαχλο να συμφωνησω στην συναντηση αυτη με τις γυναικες, ενω μου ειναι αδυνατο να παρευρεθω. Οικονομικα ομως, συμφωνω οτι πρεπει να εξασφαλισουμε τις πανες των παιδιων πριν παμε διακοπες!!! Ο λογαριασμος στην τραπεζα ειναι πλεον γεγονος και μας βοηθαει ολους οσους ειμαστε μακρυα ή κοντα να συνεισφερουμε. Εστω και λιγακι! Εστω και ανωνυμα!

Πολυ καλη η αναρτηση, μπραβο!!!

Καλο απογευμα σε ολους!!